Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V Itálii řádí dýmějový mor. Skupina šlechticů a sluhů před ním uteče do vily, kde se jejich hýřivé radovánky rychle vymknou kontrole. (Netflix)

Diskuze

GiuseppeS

GiuseppeS (hodnocení, recenze)

Upřimně lituji dnešní mladé, kterým se Netflix snaží namluvit, že TOTO má něco společného s Decameronem. A ještě přidá nesmyslné a nelogické záplatky a dada postavy. 

kajmik01

kajmik01 (hodnocení, recenze)

Snad jen odpověď na recenzi uživatele Kočkodan, který napsal: " Je to předloha ze 14. stol, která je nejen klasikou, ale klasikou která vydržela test času, a to téměř 700 let! Co jste napsali vy, chytráci? A vydrželo by to být relevantní několik století? " 

----

Proti Boccacciovi a Dekameronu pochopitelně nemám nic, na dobu svého vzniku je to hodně dobrá kniha, ale bohužel tenhle seriál s předlohou nemá v podstatě nic společného, kromě naprosto vykuchané kostry. Režisér buď knihu nečetl vůbec, nebo děj nepochopil, tak si řekl že vezme nápad, kdy skupina lidí uteče před morem ve Florencii do venkovské vily a převezme jména postav a zbytek zahodí a napíše komplet nový příběh. V něm je mix současného chování a představy autora o tom, jak to mohlo asi ve 14. století vypadat. Výsledek je jak dort pejska a kočičky. 

Reklama

Reklama