Katie WalshHrají:
Přepište dějiny (E01)
Nezlomná (E02)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 4 (E04)
Gymnastka Simone Biles se chystá na svůj ostře sledovaný návrat na olympijské hry. Dokáže vybalancovat osobní život, péči o psychické zdraví a trénink? (Netflix)
Mnohdy říkáme, že něco nedokážeme a nebo že se nám něco nechce, protože na to nemáme. Tyto skoro 2 hodiny mě jen opět utvrdily v tom, že jsou to jen blbé kecy, protože to, co zvládla a zvládá Biles je jen ukázka toho, čeho je člověk schopen a co dokáže lidské tělo. Za mě stručné - ne zbytečně rozvleklé či plytké a "jednoduché" v tom, jak to bylo natočeno a předvedena je část jejích úspěchů. ()
Dokumentárny - neviem, či sa to dá nazvať - seriál zachytáva jednu životnú aj kariérnu kapitolu svetovej gymnastickej superstar Simone Biles. Rozumiem, prečo je správa, ktorú vysiela dôležitá a svojim svojím hodnotením neznevažujem obdivuhodnosť jej rozhodnutia. Problém mám so samotným nápadom vôbec natáčať tento "seriál" a vysvetlovať to, čo už bolo vysvetlené tým, ktorí šport sledujú. Širšie aj úžšie publikum by si seriál viac užilo ako komplexný kariérny životopis a to vrátane práve prebiehajúcej olympiády. Za dve hodiny sledovania sa dozvieme toľko, koľko stihne povedať komentátor pri jednom cvičení na prostných. Žiaľ, ako celok je to za mňa úplná strata času. ()
Simone Biles je možná jedna z nejlepších gymnastek historie, ale tenhle dokument se do historie nezapíše. Chápu že Simone je pro dokument vděčná, protože nejen že je fantastická sportovkyně, ale taky má v zádech silný osobní příběh ať už v dětství, nebo při me too aféře. Jenže k tomu všemu tenhle dokument přistupuje dost nezajímavě až nudně, a kdybych si našel pár článků, budu vědět zhruba totéž a nezabere to skoro dvě hodiny...60% ()
Veľa ľudí tu nepochopilo, že zatiaľ videlo len polovicu dokumentu a druhá ich čaká po olympiáde. Zároveň nosnou myšlienkou je psychika športovcov a ako ju brať vážne a nemávať nad ňou rukou a čo komentár, to vlastne zhadzovanie tejto výpovednej hodnoty, lebo je to: nuda, už otrepané, max na jednu epizódu, zbytočné, nezaujímavé... Nie, nebolo to nezaujímavé. Práve naopak, pre fanúšikov to je priblíženie jej osobného pohľadu a pohľadu celého tímu naokolo. A ľudia zvonku by sa mohli aspoň zamyslieť. Teším sa na ďalšie dva diely. ()
Dokument o největším gymnastickém zázraku posledních dekád je překvapivě docela nudný. Simone Biles většinu času vysvětluje co, proč a jak udělala, co a jak na ni působí. Jako by se stále omlouvala. Jak se rodí skoky, obraty, přemety, životu nebezpečné prvky v jejím podání neuvidíme, jen výsledný produkt a ten sice postrádá půvab a ženskost Nadi či Věry, ale nedá se svítit - je dechberoucí. ()
Photo © Netflix