Reklama

Reklama

VOD (1)

Americká černá komedie o chutném jídle, dobrém víně a pádných názorech vypráví o trojici vysokoškoláků, kteří se rozhodnou, že zbaví společnost těch nejútočnějších osob a osvobodí svět od hypotetických hrůz budoucnosti. Jude (Cameron Diazová), Paulie (Annabeth Gishová) a Pete (Ron Eldard) jsou liberálové, kteří o víkendech pořádají večírky, na něž zvou pečlivě vybrané, politicky kontroverzní hosty (Jason Alexander, Bill Paxton, Mark Harmon, Ron Perlman). Bez ohledu na konverzaci je jídlo vždy delikátní, příjemné a smrtící... Pozoruhodná satira režisérky Stacy Titleové dává ostrou a elegantní rotaci tématu, co je v současné americké politice napravo a co nalevo, co je v ní správné a co špatné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Tak ako "víno pre hosťa" určite zaváňalo arzénom, tak aj tento film smrdí obrovským nevyužitým potenciálom. Zo začiatku je to ešte zábavná a zdravo čierna komédia, celá základná premisa, ako i niektoré nastolené myšlienky sú vcelku zaujímavé, no všetko zabíja povrchnosť a krajná absurdita celej situácie ("nenápadné" hroby priamo v záhrade, miznúci ľudia, no šerifka o ničom ani len netuší atď.). Ale Ron Perlman ruluje. 6 / 10 ()

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

Kurva, tohle mělo být co?!? Už zase delší dobu jsem něco tak pitomýho neviděl, z tohohle filmu mě nezaujal snad jediný záběr, pro mě nuda od začátku do konce s kvantem pitomých keců na úrovni rozpravy několika doktorů filozofie a politiků a spoustou rajčatový šťávy se zvláštní příchutí.... Docela se divím sám sobě, že jsem tu snůšku volovin dokázal poslouchat až do konce. ()

Reklama

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Tohle byl naprosto brilantní nápad, jen je veliká škoda, že režie v polovině filmu vzala veškerý obrovský potenciál a spláchla ho do hajzlu. Nádherná ukázka toho, jak každý z nás v životě potkává lidi, které by s chutí vymazal ze světa, ať už pro jejich názory, barvu kůže, původ, přístup k životu ... Kdyby to bylo tak snadné, možná bych tu dnes nepsala komentář, možná bych už dávno byla vymazaná ze světa. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Príjemná konverzačka, ktorá otvára celkom zaujímavé a podnetné filozofické otázky. Škoda, že to začína byť stereotypné a po čase nudí. Zakončenie však sadlo. Chcelo by to viac komédie, viac napätia, proste zo všetkého trochu viac. Ale námet fajn. Ozaj, vy by ste toho Hitlera zabili? Ja by som ho tiež najprv skúsil odhovoriť ()

rukay 

všechny recenze uživatele

Černočerná morbiďárna kde se sice šetří krví, ale vůbec ne mrtvolami. Přítomen je i lehký filosofický podtext a tak je Poslední večeře rozhodně komedii, která zasáhne širší spektrum diváků. Kdo ale čeká neutuchající řachandu, kde každý vtip oznamuje smích publika v pozadí, doporučuji mu raději přepnout na jiný kanál, pročež zde bude jenom zklamaný. Zabili byste v roce 1909 malíře jménem Adolf Hitler? 4**** ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Pro roli Normana Arbuthnota se původně počítalo s Beau Bridgesem, ten ji však odmítl a na jeho místo nastoupil Ron Perlman. (deepspace101)
  • Dům, v němž se odehrává většina děje filmu, vyhořel do základů bezprostředně po skončení natáčení. (deepspace101)
  • Natáčení probíhalo v americkém Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama