Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Zajímavosti (25)

Strážci Galaxie (2014)

  • Peter Quill (Chris Pratt) ve filmu několikrát odkazuje na film Footloose (1984) a jeho protagonistu Kevina Bacona. Existuje totiž společenská hra s názvem "Six Degrees of Separation Bacon", ve které se hráči navzájem vyzývají, aby si libovolně vybrali herce a poté ho spojili s jiným hercem prostřednictvím filmu, ve kterém se oba herci společně objevili, a opakováním tohoto procesu se snaží najít nejkratší cestu, která nakonec vede k plodnému americkému herci Kevinu Baconovi. Hra vychází z předpokladu, že každý, kdo je součástí hollywoodského filmového průmyslu, může být prostřednictvím svých filmových rolí spojen s Baconem v šesti krocích. (Charpy)

Cena za něžnost (1983)

  • John Lithgow byl k filmu přizván jako náhrada. Jeho scény byly natočeny za pouhé tři dny, přičemž je natočil během přestávek filmování snímku Footloose (1984), který natáčel zároveň. (J.A.K.)

Reklama

Reklama