Reklama

Reklama

Epizody(318)

Recenze uživatele Kri-kri k tomuto seriálu (4)

První polibky (1991) 

Tento francouzský sitcom pro mládež běžel roku 1996 na Premiéře. První polibky vznikly už roku 1991, tedy asi o půl roku dříve, než známější a populárnější seriál Helena a její chlapci. Tématicky i humorem jsou si velmi podobné, pocházejí totiž od téhož scénáristy Jean-Luc Azoulaye i produkční společnosti AB Productions. Navíc jsou oba seriály vzájemně propojeny dějem i jednotlivými postavami, v několika počátečních epizodách Prvních polibků si zahrála Hélene Rolles (naposledy se objevila v 58. dílu) a v 50. dílu se krátce objevil i Patrick Puydebat (Mikuláš). Hlavní hrdinkou tohoto seriálu je ovšem Helenina mladší sestra Justine, její rodiče Roger a Marie Girardovi a kamarádi ze střední školy: Jérome, Annette, François, Luc, Isabelle, dvojčata Suzy a Suzon a další. Přestože jsem První polibky pravidelně sledoval, nenapadlo mě si jednotlivé díly nahrávat. Teď po letech, kdy je tento seriál absolutně nesehnatelný a český dabing byl po přechodu Premiéry na Primu nenávratně zničen, lituji, že jsem žádné díly nenahrál. Ovšem nutno podotknout, že právě v době, kdy na Premiéře běžely První polibky, dávali na Nově Helenu a její chlapce a já se musel rozhodnout, kterému z těch dvou seriálů dám přednost. A protože mě Helena zaujala mnohem víc, zachytil jsem ji od prvního dílu a vysílací čas obou seriálů se často překrýval, volba byla jasná. Navíc Premiéra tenkrát ani nezakoupila celý seriál, z celkového počtu 318-ti epizod jich bylo odvysíláno nanejvýš prvních 106. Na První polibky pak volně navazuje 199-dílný seriál Les années fac, v němž Justine, Jérome, Annette, Luc a další jejich kamarádi studují na vysoké škole (tento seriál nebyl v ČR nikdy vysílán). Za normálních okolností bych dal lepší 4 *, ale vzhledem k nostalgii, absolutní nesehnatelnosti a diskriminaci seriálu všemi našimi TV dorovnávám na 5 *. Úvodní znělka v češtině 95% ()

Australian Kiss, 2e partie (1991) (E13) 

François se chystá na rande s Dolly, australskou kamarádkou Justine. Pro tu příležitost si od Jéroma půjčí bundu, motorku a dokonce i pokoj. "Jestli ji pustíš z očí, dej ji na řetěz." "Mám Dolly spoutat?" "Ne, mluvím o motorce!":) Isabelle spatří Jéroma na motorce s nějakou dívkou a s notnou dávkou škodolibosti to spěchá vyslepičit Justine. Ta se zkouší Jorémovi dovolat a nakonec se vydá k němu do bytu. Zahlédne Françoise zezadu v bundě, jak se plazí po Dolly a je přesvědčena, že ji Jérome podvádí. Justine se s Jéromem pohádá, že s Dolly byl François mu nevěří. Spustí se smršť nedorozumění a François schytá dvě facky od Dolly.:) "Třeba je to porucha na telefonu." "To jo, třikrát za sebou a s rock'n'rollem v pozadí." "Máš pravdu, to není zrovna žánr Telecomu.":) 90% ()

Olivier (1991) (E14) 

François smutní z odjezdu Dolly, Jérome pro jeho rozptýlení uspořádá doma mejdan. Jakýsi Stéphane požádá Justine o víkendový azyl a zrovna v den, kdy Girardovi čekají návštěvu - Olivier, snoubenec Heleny dostal opušťák z vojny. Zatímco Girardovi netrpělivě očekávají Oliviera, musejí trpět Stéphana a jeho průpovídky ke všemu. Olivier dorazí a Annette pozve Helenu a Oliviera po večeři k Jéromovi na mejdan. Na večírku se Isabelle začne Olivierovi podbízet s příslibem návštěvy skvělých podniků. Zato Annette má smůlu, žádný kluk s ní nechce tančit, pročež si odfrkne: "Sakra, tyhle večírky jsou ale trpaný!":) Další den se Justine dozví od přátel, že viděli Olivera líbat se s Isou. Vymýšlejí jak zařídit, aby se Helena s Olivierem rozešla a začnou ji hledat nového kluka. François se nabídne: "Nevšimli jste si, jakou má pro mě slabost?" Annette: "Spíš má slabost z tebe.":) 90% ()

Adieu Justine (1991) (E86) 

Justine odjíždí na tři roky na vysokou školu do Kalifornie. Roger a Marie jsou smutní, že dům bude bez děvčat, ovšem záhy se přesvědčí, že tomu tak není. Jsou tu totiž ještě dvojčata Suzy a Suzon, Annette a Déborah. Zatímco Annette neustále pláče, dvojčata se ujmou balení kufrů. Justine stále váhá, jestli má odjet. Jde se do kavárny poradit s Jéromem. Ten trvá na tom, aby odletěla, jenže jakmile se Justine dozví, že Isabelle ještě týž večer pořádá oslavu a zve na ni i Jéroma, Justine si to vyloží tak, že Jérome ji přemlouvá k odletu, protože se nemůže dočkat večírku u Isy. Justine i Jérome u sebe doma trucují, naštěstí Déborah a Luc zasáhnou a Justine po usmíření s Jéromem odlétá. Marie: "Vrátíme tvou letenku a oznámíme ředitelce, aby vybrala jinou studentku na to stýpko." Dvojčata dvojhlasně: "Jestli Isu, tak já umřu!":) 90% ()

Reklama

Reklama