Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (428)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktoré si vás postupne krok za krôčkom získajú, pričom tou "príťažlivou ingredienciou" nie je ani originálny príbeh, ani extravagantná forma audiovizuálu. Nie, čím si ma tento filmík získal je jeho jednoduchosť a poctivosť. Podobne ako pri Sideways, tak aj pri Garden state sa mi postupne rozširoval úsmev na tvári a dobra nálada pri srdci, ktoré vo mne rezonovali ešte dlho po zhliadnutí a to aj napriek pre mňa urýchlenému zakončeniu. Sideways je ako dobre víno, Garden State je podobne ako jedna sekvencia vo filme, cesta za cieľom, kde dôležitým nie je len samotný cieľ, ale podstatné je si rovnako vychutnať aj spomínanú cestu... . A ak k tomu hraje výborná muzička v podobe krásneho soundtracku, je to cesta o to príjemnejšia. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Když sem to viděl někdy před šesti roky poprvé, tak sem byl nadšenej a napálil bych tomu okamžitě plnej počet. Ale ten film stárne. Schválně se na to zkuste podívat s odstupem a zjistíte, že to není nic víc než pohádková báchorka o návratu narušitele na místo činu. Protože jenom v pohádkách potkáte Natalii Portman a nadržené psy v čekárnách u doktora. Skvělej soundtrack, nezapomenutelná scéna řvaní na bagrech a "Only living boy in New York"... ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak ráda bych dala víc, ale to bych nesměla vidět lepší filmy o přetržených "řetězech" a osvobození se od "koule na noze", ať už je tím závažím odporná manželka, odporný šéf nebo odporná figura. Tady život ztrpčuje stigma rodinné tragédie a v závěsu za ním valium. Zach Braff, který měl být "Lesterem Burnhamem" tohoto filmu, byl nemastný neslaný s valiem i bez. Přesto bych ale výlet do "státu zahrad" nikomu nerozmlouvala, naopak. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Andrew má zjevně nějaký problém a já musím přijít na to, jaký... což nedalo zase tolik práce, podstatné je, jak mně ten vážně nevážný příběh o nelehkém návratu domů byl příjemný, nakonec až tak, že mě donutil znepokojivě kontrolovat rychlé krácení stopáže... Aby ne, když ve společnosti Zacha Braffa, ve věru roztomilé roli utlumeného a tvárného hrdiny, musíte nezbytně vzít na milost jeho zvláštní kamarády i nový objev s děsným hlasem a ušima jak z Hvězdných válek, ale jinak je zde i Natalie Portman půvabná, milá a přirozená. Pravdu dí distributor - vtipná, inteligentní a dojemná komedie, kdy signální zatahání za ucho zvonivě (rozuměj - fakt spontánně) rozesměje a nic nevyznívá hloupě, ani osvobozující akt, jen si tak zařvat do hlubiny... ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak vyjádřit svoje pocity z tohoto filmu. Na jednu stranu mě pobavil, zasáhl a obměkčil, ale na druhou jsem se trochu nudila a taky mi určité pasáže lezly krkem. Zach Braff je rozhodně zajímavá osobnost, ale docela mě vytáčelo, jak byl až moc tichý a laxní a Natalie Portman byla oproti němu zas až příliš - otravně ukecaná, ale oba mě něčím zaujaly, oba měli zajímavé role a zahráli je skvěle. Doprovodná hudba byla skvělá, samé pecky. Bylo zde hodně super scének v zajímavém prostředí, ale podle mě převažovaly ty slabší. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Samin (Natalie Portman) mŕtvy škrečok Jelly bolo skutočné vypreparované zviera. (U_S_O)
  • Starý motocykl americké armády, na kterém jezdí Andrew (Zach Braff), je ve skutečnosti ruský Dněpr MT-11 z roku 1980 (Al Gajda)
  • Sam (Natalie Portman) hovorí, že pracuje v advokátskej kancelárii. Počas štvordňovej návštevy Andrewa (Zach Braff) však ani raz nevidíme a nepočujeme o tom, ako ide do práce. (TheRoller)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama