Marty PohlScénář:
Marty PohlKamera:
Marek BrožekHrají:
Jan Hofman, Marek Milko, Julius Oračko, Karel Oračko, René Oračko, Vladimír Škultéty, Tomáš Jeřábek, Robert Nebřenský, Milan Šteindler, Anita Krausová (více)Obsahy(1)
Rodinný film Martyho Pohla pojímá osobitým způsobem příběh Marka, který po dokončení vysokoškolských studií vstupuje do života. Zažívá spoustu neotřelých dobrodružství, aby nakonec dospěl k poznání, že rodina je to nejdůležitější. Ve svém zaměstnání dostává na starost velmi ambiciózní projekt, ale v osobním životě má nečekané potíže. Poté, co na chodbě domu nalezne batoh a snaží se ho poctivě vrátit, je zadržen inspektorem, který ho nezavře do vězení, ale přiměje ke spolupráci. Marek se tak musí vetřít do přízně třech bratrů, kteří v bytě o patro níž vaří pervitin. Marek plně využívá svých znalostí z vysoké školy ekonomické a drogový obchod jen kvete. Soužití se sourozenci Grundzovými přináší řadu humorných, ale i napínavých okamžiků. Divák bude nejen stržen dějem, zároveň se dozví řadu zajímavých faktů z blízké i vzdálenější historie. (Bontonfilm)
Kdybych ten lístek do kina nedostala zdarma, tak tam ani nejdu. Film se neskutečně táhl a na to kolik tam bylo fekálií a blitek, tak jsem usínala nudou. Chtěla jsem odejít tak 100x a taky jsem měla. Upřímně jsem se zasmála tak třikrát a celý film působil jako tvorba studenta z prváku audiovize. Na tento počin musí mít člověk asi hodně vytříbený vkus. ()
Říznutá perníčková šleha. Má to občas povedený náběh, ale neúčinných míst je bohužel taky několik a při dojezdu se projeví spíš anální kocovina než radostný absťák po dalším opakování. Jeřábkův jebnutý korporát se svým šlahounem a Císařův pikař TOP, Celkově dobrá práce, Řezník mne už konečně nalákal i do kina, ale celkovou kvalitou stále zůstává jen někde u té lepší Partyhardovky (tou byla až ta druhá). ()
Plné kino a aplaus na konci projekce dlouho nepamatuji. Márty a ZNK franšíza naservírovali další klenot do zatuchlé české kinematografie. Neherci opět dávají filmu autentický nádech, už vím konečně, po čem je pojmenovaný Varnsdorf a Husquarna... Musím dát opakování, těch nápadů tam chrlí Márty zase nespočet... a na pokračování je zaděláno. PS: Od včerejší projekce už si nikdy nepustím Katapult. :-) ()
Tradiční Martyho humor v bohatším hávu. Blitky, hovna a hektolitry dalších tělních tekutin, sem tam nějaká gore přísada, slovo mrdka zde proběhne přibližně každou dvacátou sekundu, možná pak opravdu až zbytečně moc často. Casting opět pestrý, občas se musím smát jen při představě, kde a jak shání Marty některé ty příšery, které mu ve filmech hrají a čím je vlastně tak asi naláká. Grundza a bratři Oračkové zasluhují Oskara, stejně tak jsem žral postavu Tomina Jeřábka. Film má své pomalejší chvilky, ale jinak si drží svoje tempo pěkně. Co nebyl vůbec dobrý tah je to, kolik mini-trailerů team z Bontonu pustil ven, jelikož použili celkem hutnou část nejlepších hlášek právě na promo a kdo to pečlivě sledoval předem, tak jako já, musel být trochu zklamán. Každopádně, Martymu fandím od začátku, jeho humor mám moc rád a moc mu přeju jeho kariérní růst a strašně mě baví už jen to, že dokáže takový kousek prosadit do kin, ba co víc, láme s ním návštěvní čísla, na webech, jako je právě ČSFD, je po měsíce nejsledovanějším tvůrcem a stále si drží svojí, řekněme undergroundovou, grácii. Je to zkrátka borec. Taky sem si hodně užíval reakce lidí v kině, kteří viditelně vůbec netušili, na co jdou a svíjeli se v sedačkách při každém vyblitém mililitru. Z mého pohledu nejde o Martyho nejlepší film, ale určitě o filmařsky nejpromakanější kus a stále velmi kvalitní poctivou porci fekálně - černohumorné zábavy, které je potřeba jako bejk a kterou já mám moc rád. ()
Řezník tentokráte natočil něco se dá brát opravdu jako film. Tedy má to začátek, prostředek, konec, hlavní zápletku a děj. Tolik na úvod. Zbytek je opět a prostě jen další Řezníkovina. Toho tvůrce buď máte rádi, jako například já a pak jste s ním úplně v pohodě anebo se vám jeho nechuťárny hnusí. Mě přijde vše spojené s jeho filmem vždy vtipné a mimo terč jeho vtípek zamíří málokdy. Na plech funguje jako skvělá reklama na Severní Čechy, ghetta a cikány. Nikdo u nás v otázce rasismu a začlenění rómů do společnosti neudělal tolik jako Marty Pohl. Za tím si prostě stojím. Ano, může se zdát že rómy zesměšňuje, já tvrdím že tím že z nich dělá hlavní hrdiny svého filmu, divák dříve později těmto postavám stejně začne fandit. Nic svatého Martymu není cizí. Ze všeho se dá udělat fekální a nechutný vtip. A tak by to prostě mělo být. Hlásím velkou spokojenost. V kině jsem minimálně 3x vybouchnul smíchy, což u mě není standard. 80% PS: U Na plech jsem jasně viděl režisérovu celoživotní zálibu v Braindead. ()
- Film vznikal během léta 2024. Pro jednu scénu, která vzdává hold filmu Císařův pekař, si tvůrci dokonce vyrobili vlastního Golema. (Bontonfilm)
- Část filmu se natáčela v pravém prostředí Ruzyňské věznice. (WISSTER)
- Ve filmu je zmínka o hospodě s názvem „U zlatého mloka“. To je reference na Řezníkovy (Martin Pohl) počítačové hry „Život není krásný“ a také reference na jeho film z názvem Život není krásný (2008). (JajsemCZech)