Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

st.verka 

všechny recenze uživatele

Tři mladí kluci ze svobodného světa tvrdě narazili v zemi, která je krásná, ale i nebezpečně a pro nás i nepochopitelně tvrdá. Při potírání drog nemají slitování a můžeme se jen dohadovat, jesti je to dobře a tresty přiměřené. Obdivuji statečnost Sheriffa, který se dobrovolně vrátil a přihlásil k odpovědnosti, i když ta jeho riskantní oběť byla nakonec zbytečná. Ale jak sám řekl - horší než vězení by bylo špatné svědomí, kdy by se Lewisově sestře nemohl podívat do očí. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Který z přístupů si vybrat? Účastnický, empatický, cynický, lhostejný? Jako správný mentor volím přístup cynicko-moralistický, protože hoši by neřešili problém, který by nebyl, kdyby nebyli byli dělali kraviny, tak nějak zní známé rčení. Ale film ukazuje tvrdou realitu toho kdyby, co se už stalo. No nevím, Amerikáni mají asi k zodpovědnosti, morálce a charakteru daleko, jako my k nim přes oceán, ale snaha byla. Právě milostná dějová linka mi přišla vhodná proto, aby se vůbec něco pohlo z místa, jako jediná možná motivace v tomto ožehavém případě. Joaquin umí skvěle hrát tragédy, Vinceho moc nemusím, ale tady se mi hodil do role rozporuplného floutka, který hledá pravé hodnoty a brousí svůj charakter do smysluplného závěru. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na tento film som narazil úplne náhodou kedysi v televízii, keď zrovna začínal. Uvidel som Phoenixa a povedal si, že by to mohlo byť zaujímavé. Nakoniec bolo, a ešte ako! Film sa síce spočiatku javí ako typický zástupca skutočných príbehov na nedeľu večer, ale atmosféra postupne hustne a vaše obavy o osudy hrdinov sa začínajú pomaly, ale iste, ruku v ruke s logikou filmu, napĺňať. Výborné herecké výkony v neprávom prehliadanom filme. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Opravdu musí vždycky vyletět ptáček, aby se jeden dočkal spravedlnosti nebo se v člověku dohrabal svědomí? To platí jak pro nenasytný média, který mají tendenci se představovat coby nadřazená rasa Spojených států, zatímco sami historický destinace, původní kulturou vlastní země počínaje, pro pouhý prachy bezostyšně drancují, tak i pro to nejblbější poselství filmu - že dokud nezasunete (ruku do nohávu), svědomí vůbec nemá cenu hledat. Co to sakra má bejt?! Jsou filmy, kde má romantická linka svý opodstatnění, tady, především pro svoje morální poselství, sráží všechno dříve vyřčený, čímž nechá celou věc vyšumět jak 3 dny bouchnutej sekt! To mě na tom naštvalo vedle několika Hollywoodskejch projevů fakt NEJVÍC, což je s přihlédnutím k ději filmu dost na pováženou. Naštvali mě nehorázně, leč přesto po jedný hvězdě za úžasnýho Joaquina, Vaughna, Heche a za moje svědomí, který budu zítra vybírat z koše. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Perfektně vytvořená mezní situace, která umožňuje bezmála dvě hodiny balancovat mezi základními etickými imperativy. Člověk je zcela vtažen do děje, nemůže se ubránit otázkám: a jak bych se teď zachoval já? Navíc při každém zvratu v postojích všech protagonistů musí uznat: ano, ten člověk jedná logicky, pochopitelně, akceptovatelně. Opravdu zážitek. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama