Špinavý pop: Podvodník s boy bandy

(seriál)
  • USA Dirty Pop: The Boy Band Scam
Trailer
USA, 2024, 2 h 10 min (Minutáž: 42–45 min)

Hudba:

Andrew Orkin

Hrají:

Nick Carter (a.z.), Kevin Scott Richardson (a.z.), A.J. McLean (a.z.), Brian Littrell (a.z.), Howie Dorough (a.z.), Lance Bass (a.z.), Snoop Dogg (a.z.) (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Backstreet Boys. NSYNC. Lou Pearlman stál za zrodem nejúspěšnějších boy bandů 90. let i jednoho z největších pyramidových podvodů vůbec. Strhující dokumentární seriál. (Netflix)

Trailer

Timak

Původně jsem chtěl jen “zabít” asi 10 minut a trochu mě zajímalo zákulisí BB. Nakonec jsem to viděl v kuse celé. Úplně mě to pohltilo - ne kvůli BB, to tam vlastně bylo zajímavé opravdu tak na 10 minut, ale jak je to celé postavené a odvyprávěné. Ponziho schéma znám, ale tento konkrétní případ jsem nezaregistroval. Tak trochu “catch me if you can” real verze. Ten chlap to dělal tolik let a fungovalo mu to. Nechápu, že si nepohlídal to, komu se vyplatí zaplatit. Takže ano, byl to hroznej sráč, ale boy bandy teda uměl. To taky nechápu, že zrovna takovej týpek, bude mít takovej čuch ()

DonBraso

Tak Lou si splnil sen a zemřel. Taková ta typická reakce zůčastněných, že to byl hajzl, grázl, podvodník, ale když u něj začínal třeba jako zpěvák, tak to nevěděl a vlastně mu všechen servis vyhovoval.  Backstreet Boys tu kauzu jsem si malinko vybavoval. Kde by byly teď víme všichni. Holt do konce smrti za vodou, tahat se o prachy a vděk jen tak na okraj. Tvrdý byznys, který se dělá neustále a to Lou šel malinko přes hranu a tak dostal. Nic nového pod sluncem, dokument to trochu zveličoval, jak kdyby zabil půlku Orlanda. Chlapík, který v tom uměl chodit a přetavil miliardy lidí do popu a boy bondů takovou silou, že se divím, že už si to tak nepamatuju a radši si to nepamatoval jen tak někdo. Strhující dokument určitě ne, je pěkný, že se podařilo lidi z jeho okolí přemluvit, tak to má aspoň již tradičně nádech dvou stran. 75% ()

rikitiki

Spousta věcí je nedořečených. Například, v čem přesně spočívaly ty podvody, jak nevyhodná smlouva pro Loua byla ta, co mu brala většinu peněz, kdo vlastně skládal písničky .... Dokuserie se soustředí hlavně na nejatraktivnější část s boybandy, které Lou tak šikovně stavěl a bývalí kluci si stěžují, jak je oholil. Ve skutečnosti je však živil, šatil, dával jim ty nejlepší učitele a to přece něco stojí. Takže za tohle bych ho tak nedosuzovala. ()

SniperG1

Na tento dokument jsem se podíval spíše ze zvědavosti, páč jako malý kluk jsem tuhle éru boy bandů zažíval víceméně na denním pořádku. Né, že bych je žral, ale nic jiného se ani nehrálo :) Jinak teda co se týče doku, tak dobré zpracování, ale zanechal po sobě spíš víc otázek než odpovědí...60% ()

jedna_vrana

O kauze spojenej s menom Lou Pearlman som nikdy nepočula. Možno aj preto, že poslednú chlapčenskú kapelu, ktorú som ako-tak registrovala boli „Take That“. Vedela som len o prípade s falošnou kapelou Milli Vanilli (to je tiež zaujímavý príbeh z hudobného sveta). Backstreet Boys boli takou americkou verziou chlapčenskej kapely a v dokumente sa vyskytne aj Justin Timberlake, vtedy člen skupiny 'N Sync (jeho evidujem v niekoľkých hereckých úlohách). Príbeh, ktorý natočili v Netflixe, ma však úprimne zaujal. Rozpráva celý priebeh kauzy a výpovede účastníkov – chlapcov z kapiel, spolupracovníkov a priateľov Loua a ľudí, ktorí prišli o investície... Na Slovensku sme mali podobný prípad – Vladimír Fruni a jeho BMG Invest. Lou mal aspoň akú-takú ľudskú stránku a do poslednej chvíle akoby nerozumel, čím sa previnil. Úvaha na záver: Vždy sa nájde mnoho ľudí, ktorí sa kvôli vidine zisku alebo dôverčivosti nechajú oklamať. Ale celoživotné úspory do jedného produktu? V Amerike tiež veľmi neučia ľudí o finančnej gramotnosti... ()