XXXIII. letní olympijské hry 2024 Paříž - Zahajovací ceremoniál

(pořad)
  • Francie Paris 2024 Olympic Opening Ceremony (více)
všechny plakáty

Přímý přenos slavnostního zahájení Her XXXIII. olympiády z Francie. (Česká televize)

Isobell

Jedna malá, umazaná a zaprášená hvězda za pokus napodobit Arna z Assassin's Creed, který se náhodou potuloval v Paříži. A aby řeč nestála, tak mu vrazili pochodeň. Arno Victor Dorian, jen bylo divný, že s tím ohněm někam nepráskl, když viděl tu spoušť kolem. Celý to bylo takový hodně barevný velký kulový, což o pár dnů později potvrdil svým krásně vedeným a mířeným skokem o tyči I Anthony Ammirat. Howgh! ()

Ydrosten

Ono to nebylo úplné zlo a hrůza, to zase spousta lidí přehání. Jenže vlastně není co pořádně chválit protože to ničím extra nezaujalo. Po vzoru několika lidí uděluji tak nějak ten střed, ty 3, průměr, nic moc ale s občasným "jo to bylo hezký" takový ten nemastný neslaný tentonononc u kterého nevíš co přesně kam mělo zapadnout a co tím kdo myslel. Když vezmu Londýn, Soči, Tokio ..... to byla velkolepá šou. Tohle francouzům moc nevyšlo. A když náhodně čtu po těch internetech ty průšvihy co se s tím táhnou a to to pořádně ani nezačalo, je mi smutno, kam ten fer plej oslavnej pozdrav sportu zmizel. ()

ibeh

Myslela jsem si, že vidím zapalovat skutečný olympijský oheň. Krásný balón. Ale ony jsou to LED reflektory s mlhou?? Takže už mi zůstala jenom pěkná vzpomínka na lodě se sportovci a koně na Seině, na Céline a na perfektního klavíristu, kterého člověk viděl jen krátce kvůli přeplácané a dlouhé alternativě všeho druhu. Škoda..... ()

Skuby47

Viděla jsem ve svém věku řadu olympijských ceremoniálů. Nejdříve na stadion napochodovali účastníci ze všech zemí, vztyčili vlajku s kruhy, funkcionáři a zástupci sportovců pronesli projevy a slib čestného boje a významní vítězové přinesli pochodeň a zapálili oheň. Mezitím většinou se prezentovala pořadatelská země svou historií, kulturou a sportovními úspěchy. Vše to mělo daný scénář, který se měnil jen minimálně. Tady to bylo jiné. Ve snaze překvapit diváky nedostali komentátoři přesné informace o tom, co se na obrazovce děje, ani jména vystupujících umělců či sportovců. Taky deštivé počasí na kvalitě přenosu nepřidalo. Kdo ví, kolik sportovců to odnese nachlazením. Časté přepínání mezi tím, co se děje na Seině a mezi dalším kulturním děním vnášelo do přenosu trochu zmatek, v němž se neorientovali ani průvodci programem. Čeho je moc, toho je příliš. Některé inovace byly ale skvělé, třeba cesta koně s olympijskou vlajkou po řece nebo olympijský oheň v balonu nad městem. Francouzi se snažili, co to šlo, ale větru dešti ještě neporučíme. Zaslouží si naši pochvalu, dělali to pro nás. ()

Arsenal83 odpad!

V krajine galského muezína konečne po obohatení turistky hromadným znásilnením a podpaľačským útokom spustili rozprávkový program, v ktorom džihádisti vypískali Izrael, vrcholným číslom bolo pripojenie Južnej Kórey k Severnej tým, že Juhokórejčanov predstavili ako KĽDR, no a nakoniec sa dal priestor aj pestrofarebnosti, rozumej pestrofarebnej úchylnosti. Macron, Macron, takto to nepôjde, musíš si vybrať, buď jedno, alebo druhé, takto ten kalifát nepostavíš! ()

• Vlajkonosičmi slovenskej olympijskej výpravy boli vodní slalomári Jakub Grigar a Zuzana Paňková. (GTS_PUNK)
  • Otvárací ceremoniál letných olympijských hier v Paríži bol prvým v histórii, ktorý sa uskutočnil mimo štadióna. Výpravy jednotlivých krajín sa plavili na lodiach po rieke Seina. (GTS_PUNK)
  • Vlajkonosičmi českej olympijskej výpravy boli džudista Lukáš Krpálek a lukostrelkyňa Marie Horáčková. (GTS_PUNK)