Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (857)

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů přímo bytostně nesnáším, víc jak jednou se na ně nepodívám a situace mi přijdou obvykle spíš jen prvoplánově úsměvný. No ale tady musím říct, že jsem se celkem zasmál, i když později už ne tolik jako než odjeli z Amsterodamu. Říkám si, jestli to nebyla spíš taková trošku parodie, protože spousta věcí tam byla přehnaná, některý až do extrému (viz Vandersex, Slovensko, Vatikán...) A i když mi občas až zatmívalo při zjednodušeních a hloupostech děje a jeho pokračování, celkem mě to i pobavilo. Když bych to měl srovnat s nějakou z dalších těchto komedií, nevím, kterou si vybrat, protože oproti ostatním mi tu nepřišlo, že by tu byl záchodovej a nechutnej humor ani přílišný sexuální narážky, přestože těm čtyřem o nic jinýho nešlo. Což je hlavní věc, která mi u takových filmů vadí, že mladí se chtějí jen zkouřit, opít a s někým vyspat. Což je až příliš zjednodušený, i když se někteří lidé podle toho chovají a berou to za platnou minci. A na naštvané hlasy co se týká zobrazení Evropy a jejích národů si říkám, kdo by z toho srovnání vyšel hůř? A mimochodem, Bon Giorno! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Žánrový film se vším všudy - ideální na opilecké večery, který jednak krásně ukáže, jak vidí američané Evropu, skvěle si utahuje i sám ze sebe, předvede nám, že Praha dokáže suplovat nejen Paříž, ale třeba i Amsterdam a taky přijde Matt Damon a "Scotty doesn't know!". Ujetá teenagerovská komedie, která si na nic nehraje a splňuje vše, co se od ní očekává. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tuhle kapitální a přitom zábavnou bejkovinu musí člověk brát s nadhledem i když to místo Slovenská mohli tvůrci dosadit jiny stat.Ze Scottyno se vyklube sympaťák i když je tak trochu trouba, ale kdo není. Celá skupina Scottyho parťáků je sympatická i když Michelské Trachtenberg (není příbuzná s Trautenberkem?) oplývá i krásou. Některé scény jsou nadprůměrné a některé ne. Písnička Scotty doesn't know s cameem Matta Damona je chytlavá, stejně jako je vtipné dámské třeba Lucy Lawless a dalších. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Samotný námět mě zaujal a i úvod filmu ve mně vzbudil dojem, že by mi tato podívaná mohla sednout. S přibývajícím časem mi ovšem začal vadit pitomý a jednoduchý humor a jediným potěšením tak zůstaly záběry Evropy a ústřední myšlenka - cesta za Mike. Potěšila však také hudba a čeští herci a sem tam nějaký ten vtípek. S tou Bratislavou to tvůrci trochu přehnali (ačkoliv to byl jistě záměr a snaha ukázat na představy Američanů o východní Evropě), jelikož se domnívám, že velká řada amerických diváků tomu opravdu uvěřila. Výsledný dojem z této lehce podprůměrné komedie nepřesahuje 2*. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jo, občas je to celkem trapný viz celá postava teplého Itala, ale jinak skvělá zábava, kde není chvilka klidu a některé hlody jsou vskutku brutálně boží. V rámci žánru opravdu špička!...Dneska jsem to viděl asi popátý a rozhodl jsem, tohle si zaslouží pět hvězd. Konečně si dokonale naplním význam slov "guilty pleasure"! Začíná Vandersexxx!!! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Natáčelo se především v České republice. Většina míst a měst, která hrdinové navštíví (Londýn, Paříž, Amsterdam, Bratislava, Berlín, Řím), jsou Praha a okolí. Některá konkrétní místa:
    - Úvodní scéna z oslavy ukončení střední školy se natáčela v prostorách International School of Prague v Nebušicích. Díky typicky americké vizuální stránce školy ani nedalo tvůrcům příliš práce předstírat, že se nachází ve Spojených státech.
    - Když protagonisté stojí u Temže a vidí před sebou Britský parlament, jsou ve skutečnosti u zábradlí před Vltavou a výhled jim obstarává trik. K setkání s manchesterskými fotbalovými hooligans pak dojde na nedalekém Josefově.
    - Pasáž, v níž se Scott (Scott Mechlowicz) s Cooperem (Jacob Pitts) vynoří z pařížského metra a postávají ve frontě před Louvrem, vznikla na náměstí Jana Palacha u Rudolfina. V pozadí je vidět budova Úřadu vlády ČR a šikovně za stromem je maskovaný Pražský hrad.
    - V záběru s Eiffelovou věží lze napravo vidět vchod do pražského hotelu... Paříž.
    - Nástupiště pařížského nádraží je ve skutečnosti Hlavní nádraží. Nepřehlédnutelný je nápis ČD na typicky českých vagónech.
    - Scéna, kdy jede skupina vlakem z Paříže do Amsterdamu, se natačela na okruhu v Cerhenicích (okres Kolín). Souprava je tvořena českými vozy, které táhne lokomotiva 749 180-6.
    - Amsterdamská scéna, kde stojí všichni čtyři hlavní aktéři na mostě, se natáčela přímo pod Karlovým mostem, v ulici Na Kampě.
    - Scéna z Bratislavy byla nafilmována na vojenském letišti v Milovicích.
    - Berlínská bytovka, ve které má bydlet Scottova vyvolená, je ve skutečnosti prostranství poblíž pražské stanice Anděl.
    - Interiér vatikánské baziliky byl natáčen v Národním muzeu.
    - Závěr filmu z odbavovací haly letiště v Římě pochází letiště ruzyňského. (Fubong)
  • Název filmu byl vybrán speciálně pro svou cílovou skupinu. Další ze zvažovaných jmen byla "40 Days Abroad" ("40 dni v zahraničí") a "What a Frau Wants" ("Po čem frau touží"). (HappySmile)

Reklama

Reklama