Tvůrci:
Jenna LamiaRežie:
Susanne BierScénář:
Jenna LamiaHudba:
Rupert Gregson-WilliamsHrají:
Nicole Kidman, Dakota Fanning, Liev Schreiber, Eve Hewson, Meghann Fahy, Michael Beach, Jack Reynor, Billy Howle, Nick Searcy, Dendrie Taylor, Michael McGrady (více)VOD (1)
Epizody(6)
Svatba (E01)
To by nikdy neudělala (E02)
Dokonalá rodinka (E03)
Někdo by to mohl odskákat (E04)
Nikdy tě neopustím (E05)
To je lepší (E06)
Amelia se vdává do jedné z nejbohatších rodin na Nantucketu. Šokující úmrtí ale svatebčany pořádně rozhodí a každý z nich je rázem podezřelý. (Netflix)
Tento hybrid mezi nepovedenou černohumornou kriminálkou a americkou telenovelou z prostředí boháčů, se táhne jako týden před vánoci a fakt jsem měla problémy tuhle sterilní nudu vůbec dokoukat. Jediné, co se mi alespoň malinko líbilo byl Liev Schreiber v roli otce a ten rozverný taneček všech prapagandistů, místo úvodní znělky. Jinak fakt bída. ()
6/6 Další slabá netflixovská mini série. Kidmanka a Schreiber už netáhnou, navíc předlohou je banální román podprůměrné autorky Elin Hilderbrandové (u nás ji vydává Baronet a Dobrovský, ale The Perfect Couple mezi výběrem z jejích naivních textů chybí). Když Kidmanka začala dělat víc pro VOD, měla jsem radost, Hemingway & Gellhorn byl výborný projekt, ale od Big Little Lies je to padesát na padesát. Pořád dokola stejné žánry, čím dál tím menší rozpočty, v lepším případě alespoň trochu napínavá krimi, v horším případě nekonečná variace na společenský román... ()
Měl jsem pocit, že tu zažiju nějaké deja vu a zavzpomínám na dobu, kdy Nicole Kidman excelovala v Sedmilhářkách. Jenže, jak je vidno, vysloveně dobří herci a adekvátní režisérský dozor, nezajistí kvalitní filmařinu. Základ je totiž nepovedený. Multimilionářské prostředí, chování. Čistá esence protivenství. A všeho všudy neomezená nuda, která ze Svatby roku dělá naprosto průměrný dramatický počin. ()
Ani hvězdné obsazení nedokáže upoutat dost pozornosti na příběh o hledání potencionálního vraha mezi svatebními hosty. Příběh má sice atributy napínavé podívané, jenže místy loudající se děj vystavuje stopku lepší podívané. Každá epizoda přináší nějaký skrytý motiv, který by mohl být důvodem vraždy nejlepší přítelkyně nevěsty, jen se objevuje dost mátožně. Vykreslení postav a s nimi související "záhada" je zdařilé, herci se snaží, ale finální napětí se dostavuje jen zčásti a to je škoda. ()
Nuda na pláži, tak by sedala nazvat tato zoufale sterilní mini série s jednou mrtvolou, hromadou hereckých polen v telenovelovém provedení. Asi jako dvou hodinový film, s charizmatičtější detektivní dvojicí, by mohlo jít o fajn počin. Takto dialogy nepřirozené, zápletka nezajímavá, spousta hluchých míst a jediný, kdo byl trochu zajímavý, tak Schreiber v roli otce. Za mne ztracený čas. Nicole už nehraje, jen chodí a čumí, její role začínají brutálně splývat v jednu. ()