Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí

(seriál)
Československo, (1975–1984), 7 h 9 min (Minutáž: 31–43 min)

Režie:

Petr Tuček

Předloha:

Zdeněk Galuška (kniha)

Hrají:

Jozef Kroner, Oldřich Velen, Stanislav Hájek, Ilja Prachař, Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus, Vlasta Peterková, Pavla Severinová, Josef Somr, Zdeněk Kryzánek (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Museli by ste hľadať poriadne dlho a prejsť nejednu dedinu, či mestečko, aby ste našli takých, ktorí by sa im aspoň trochu mohli rovnať. Pagáč a Klásek sú jednoducho príliš svojrázni muži na to, aby ste ich stretli iba tak. Týchto dvoch už sotva môže niečo prekvapiť. Azda len strata zmyslu pre humor, ktorým vyriešia každý problém. Bez akéhokoľvek zaváhania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

herrbierer 

všechny recenze uživatele

Co díl, to skvost. Inteligentní příběhy v kombinaci se slováckou náturou aneb konečně někdo neukazuje moraváky prvoplánově jako blbé vidláky. Herecké výkony jsou všechny skvělé, ale s přehledem tomu vévodí Jozef Kroner. Divoká slovácká hudba a vůbec folklór jako řemen. A to ani nejsem Moravák, nýbrž Čech jako poleno. ()

Trescha 

všechny recenze uživatele

Toš Pražáci to nepochopjá. No,ale je fakt že než ten jejich zpívavý dialekt "viď helď,koukej" to raději kulku do palice..Ale nee každý nech mlůví jak mu huba narůstla no né? Já sa u tejto "telenovele" z mojého rodného kraja dycky bavim...Aj dyž je fakt že nekerým Pražským hercom tá naša spisovná moravština doslova krůtila pyščiskama:-D ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Som Záhorák a Moravské Slovácko je ako múj druhý domov. Oblast kde sa natáčal tento seriál je mi velmi dobré známá. Jura Klásek a Matúš Pagáč tu zažívajú samé dobrodružstvá a dokonalo nás bavjá. Tak neváhajte a podívajte sa na tento podla mňa kultový seriál, kerý má stále tú neopakovatelnú atmosféru. Fírnajs kurník. ()

Abcbc 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: geniální! :D Více slovy: nevěřila bych, že mě něco tak prosťoučkého a neduchaplného dokáže zaujmout! Možná to bylo herci nebo já nevím čím, zkrátka mě to dostalo. Pět hvězdiček bez váhání :))) Jen mi prosím vás někdo řekněte, co znamená "nesúdi" - to asi nebude nesoudí, co :D (klidně do zpráv, vážně mě to zajímá) :) :D ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

"Tož takto má vypádat klasická komédia o ludech z Jižní Moravy, o slivovici a o pravdě v tem našém moravském víně. Není to o tem, že ti komedianti od filma zhazujů nás Moraváky, ale o životě tých pracovitých, ale ondy aj furiantských a trucovitých dědků a robek z našéj dědiny aj dědiny našich súsedů". ... (zdravím Tosima – viz jeho komentář) :-) .... Komentovat něco tak nádherného jako je "Slovácko sa nesúdí" je opravdu velmi těžké a proto se omezím na vyjádření plným počtem hvězdiček pro Josefa Krónera, Oldřicha Velena, režiséra Petra Tučka a všechny ty další "kreatůry od filma", které si ve filmu zahráli. Speciální poklonu vystřihuji Zdeňku Galuškovi, coby autorovi knižní podoby a scénáristovi tohoto vynikajícího seriálu. ... Speciální poděkování patří také Mirovi Belkovi z Vacenovic, který uznale podává ubohému, zmrzačenému válečnému vysloužilci Jankovi Vyskočovi u hospody ve Vackách pivo. :-) a "kerého sem osobně viděél a na vlastné oči aji znál" http://www.ddmvracov.cz/Slovacko.htm ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Poprvé můžeme vidět před kamerou herce Oldřicha Navrátila. (M.B)
  • Kniha pana Galušky se jmenuje "Slovácko sa sůdí", ale zásahem vedení ČT musel být název seriálu změněn. (sator)
  • Když se Jura (Oldřich Velen) převléká ve stodole za medvěda, tak jde na stěně zahlédnout stín mikrofonu. (Duoscop)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama