Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

ali-n 

všechny recenze uživatele

Mám Richarda i Genea ako komikov veľmi rád. Nevidím zlo, nepočujem zlo nie je superextra trieda, oni dvaja však držia tento film vysoko nad priemerom. Množstvo situačných gagov a hlášok, ktoré vyplývajú z ich "postihnutia", v ich podaní (dúfam) nikoho neuráža, sú vlastne výsledkom ich postoja k životu. Úplne som zabudol, že sa tu objavil Kevin Spacey, čo je horšie, aj to, aká krásna je Joan Severance. Nezabudnuteľná je ale scéna so zmrzlinami. MOJE NAJ - "Nepozeraj na mňa, pozeraj na cestu!" "Keď ti to urobí radosť." ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

On ten námět není špatný. Myšlenka je dobrá, ale provedení je hrozné, ve zvuku se napřed ozvou rány a pak teprve dopadne pěst a to ještě tak, že je až příliš jasně vidět, že jde pouze o předstírání nějaké rvačky a takových momentů je tam víc, ty vtípky jsou naivní a hlavně amatérsky udělané a to jak zkušenou vražedkyni dostane trikem s rukou v kapse u kalhot a přitom by tam neukryl ani zcela miniaturní derringer, to bylo naivní až to bolelo. ()

Reklama

LOVE VOLE 

všechny recenze uživatele

Natočit komedii o sluchově a zrakově postižených, aby to neuráželo, se u tohoto filmu povedlo. Neříkám, že se to dá odsledovat se smíchem od první do poslední minuty, najdou se hluchá místa, ale některé situace si člověk vychutná až při následném shlédnutí, protože nejdříve to kolem diváka proletí a nestačí si uvědomit tu pointu. První část filmu má spád, druhá část už se mi zdála natahovaná a ztrácela dynamiku. Ale zívat se mi nechtělo :-D ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která těží především z originálního námětu. Dvojice hrdinů, z nichž první je zcela slepý a druhý zase zcela hluchý, se skvěle doplňuje v mnoha komických situacích. Ona většina vtipných momentů je založena právě na handicapu obou hrdinů a je až s podivem kolik skvělých nápadů dokázali takto tvůrci vymyslet. Do toho všeho nás navíc oba dva neustále zásobujou parádními hláškami, takže je o dobrou zábavu postaráno. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vaty je v tomhle filmu tolik, že na poctivé komediální gagy ani nezbylo moc místa. Spíše se tu řetězí scény na pokraji trapnosti. Typická mainstreamová hollywoodská produkce 80. let... (Jediným výrazně povedeným prvkem je metaforický název, ke kterému by se ovšem slušelo natočit docela jiný film...) Podobné filmy: Blázni ve vězení, Critical Condition ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • V rámci prípravy na svoju úlohu navštevoval Richard Pryor (Wally) Braillov inštitút v Los Angeles, kde sa učil "palicovú techniku" (správny spôsob ako používať bielu palicu pre nevidiacich) a taktiež pozoroval nevidiacich študentov, aby odsledoval ich pohyby a návyky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama