Zmizelé: Kdo zabil Lyricu a Elizabeth?

(seriál)
  • USA Taken Together: Who Killed Lyric and Elizabeth?
Trailer
USA, 2024, 2 h 34 min (Minutáž: 49–55 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Záhadný dvojitý únos mladých sestřenic v Iowě vyvolá bouři kontroverzí. (Max)

Trailer

Warhorr

Jednou za rok vypustí HBO kvalitní True Crime konkurující Netflixu a Taken Together bude určitě tento případ. Od 70. let se stalo v USA pouze 15 případů, kdy byly uneseny či zmizely dvě děti najednou. V jedné oblasti v Iowě se však během krátké doby stane dvojitých únosů hned několik a to v relativně krátkém časovém úseku. Policie zjišťuje, zda-li jsou případy propojeny a jestli je má na svědomí tentýž člověk, anebo někdo úplně jiný. Dostane se nám i mrazivé výpovědi jedné z přeživších. Další z velice smutných příběhů, v kterých jsou bohužel hlavními obětmi děti. Dokument je to skvělý, slovo dostanou všichni rodiče a vyšetřovatelé, je to záhadný i napínavý, přesně jak má takový krimi dokument vypadat. Vynechal bych však ty skoky v čase ohledně výpovědí. Jak vypadal rozhovor v roce 2018, 2019, 2023. Za mě zbytečnost. ()

*CARNIFEX*

Opäť jeden z tých "pocitovo náročnejších" dokumentov, námetovo opierajúci sa o ťažkú tému ohavných zločinov páchaných na deťoch, ktorý dokáže chytiť za srdce bez toho, že by musel vynaložiť nejakú extra námahu, či bol vizitkou mimoriadnej dokumentaristickej práce. Ak niekto očakáva patričnú dávku autenticity z pohľadu prezentácie samotných zločinov, veľmi sa mýli. Toto je skôr na emócii vyskladaná "prelínačka" o nie len viacerých páchateľoch, ale aj ich nevinných obetiach. ()

Persephone9

Prípad je to síce naozaj zaujímavý, ale to prevedenie. Už dlho nevidela tak zlý dokument. Neviem, ci som k nim kriticka, ked ich pozeram tolko, ale tu mi absolutne chybala postupnost, prepojenia ci objasnenie nejakych detailov. Okrem jedneho dievcata sme sa nedozvedlei ako ostatne vlastne umreli. Dramatickost bola nabalena tam, kde to bolo absolutne nevhodne a zaver nebol ziadny. V jednom zabere povie chlap, ze dodnes telo nenasli a v dalsom zabere telo hned najdu. =D tak to uz co je? Zaciatok taktiez chaoticky, tie rozhovory rodicov z inych rokov, napad dobry, ale prevedenie vobec, clovek nestihla sledovat kto je vlastne kto a kym sa na to snazil prist, dej odchadzal. Skoda no. ()

Související novinky

Srpnové VOD tipy

Srpnové VOD tipy

22.08.2024

Pomalu, ale jistě se nám přibližuje konec letních prázdnin, a pokud vás už cestování a trávení času venku na sluníčku omrzelo a chcete se v určitých chvílích stáhnout do pohodlí obývacích pokojů a… (více)