Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na severozápadě USA je město, omývané oceánem, obklopená modravými horami - Seattle. A v tomhle velkém městě je dům plný malých bytů, jako stvořených pro svobodné lidi. Sledujeme tři mladé muže a tři mladé ženy - jejich vzájemné vztahy jsou různé: bydlí ve stejném domě, takže někdo někoho zná dobře, jiného od vidění, dalšího skoro vůbec ne, a někdo je do někoho možná zamilovaný až po uši. Stejně tak různá jsou i jejich povolání - od inženýra - urbanisty přes ortodoxního rockera, ekologickou zachránkyni světa až po číšnici v kavárně. Ale ať každý z nich dělá cokoli, jakkoli se snaží vyniknout v práci nebo skvěle zahrát v rockovém klubu, odjet spasit Aljašku, uvařit dobrou kávu nebo si jen tak zatancovat, v jejich věku je prostě za vším láska... Jeden ji hledá, druhý jen čeká, třetí si vybírá tu pravou, další ji "zatím" odmítá... a jedna z dívek chce dokonce té své lásce pomoci operativním zvětšením ňader! Naštěstí to příroda zařídila podle svého, takže se ti praví po všech nadějích, zklamáních, bolestech a nejistotách nakonec najdou - vždyť to jsou vlastně sousedé! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl všechno to, co nemám rád. Na jedné straně se tváří, jak moc chce být sondou do rozervaných duší mladých lidí, ale na druhé straně nedokáže absolutně s divákovými emocemi pohnout. Spousta dobrých herců se pohybuje z jednoho obrazu do druhého, odříkávajíc prázdné dialogy. Fakt je to na ručník. A ten v ringu skutečně přistál. Tohle mě ani trochu nebavilo, ale téma to bylo slibné, ale velmi nudně natočené. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

kingik někdy v komentáři vystihne mé pocity z filmu lépe než já, u Singles je to přesně ten případ, kdy není moc co dodávat. Film na mě také působí jako slátanina o ničem, která chce být děsně pro mladé a strašně cool, pro mladé je a strašně cool pro některé asi taky, ale připadám si jako při sledování Áčka a cítím se trapně za sebe, že na takovou blblost vůbec koukám. Ale když jsou tam ty rockové kapely, progresivní, Pearl Jam, hudby je hodně a té se taky film dost týká, tak je to asi dobré, že jo (ironie). No, já z toho takový pocit neměl a film mě nudil od začátku do konce. ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Seattle - město na severozápadě USA - město Nirvany, Pearl Jam, Alice In Chains, Soundgarden a dalších... Poslední dvě jmenované kapely se v tomto snímku dokonce objevují... přímo na podiu! Malou roličku si střihnou i Eddie Vedder a Stone Gossard (oba právě z Pearl Jam)... Ale toto vše je jen v pozadí příjemného nevtíravého filmu vystavěného na jemném humoru a romantice! Přiznám se, že namam rád ty americké ´´romantické komedie´´, ale toto je uplně něco jiného. Toto je film, který je podle mého názoru jeden ze vzorů.. nebo lépe řečeno ukázek, jak by měla romantická komedie vypadat. Pak bych je možná přestal nesnášet :-) Vlastně nejsem ani typ co by romantiku ve filmech vyhledával..ale zde, v tomto snímku, tak jak je to podané, sem si to užíval se všim všudy... Líbilo se mi to! Navíc mam k Seattlu zvláštní platonický vztah.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie som a nikdy som nebol fanúšikom grunge, ale dnes už toto obdobie beriem značne nostalgicky a moje antipatie už časom vymizli. Môže za to asi aj Crowe, ktorý je tak šikovný režisér, že máte pri jeho filmoch pocit absolútnej úprimnosti a ich pozitívne vyznenie nepôsobí nikdy falošne. Singles som videl už dávnejšie, ale celkom dobre si ich pamätám a rád by som si ich v TV niekedy zopakoval, ak by vedenie komerčných televízií vôbec poznalo meno Cameron Crowe. VIDENÉ ZNOVA: Tak som sa dočkal v TV po rokoch reprízy a film na mňa pôsobil rovnako, ako v 90-tych rokoch. Čo viac si môže režisér od svojho filmu priať viac, ako nadčasovosť témy a jeho večnú obľúbenosť. Ani som si nevšimol strašidelnosť módy prvej polovice 90-tok, možno to v okolí grunge scény nebolo tak hrozné. Najlepšie z množstva cameí: Chris Cornell a repráky v aute. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénář, dobré až vynikající herecké výkony, sympatické postavy. To je to, co mají filmoví fanoušci rádi na díle Camerona Crowea. Zmíněné podstatné klady jsou i v tomto filmu. Životní osudy skupiny nezadaných mladých lidí ze Seattlu tu jsou podány opravdu realisticky. Za pozornost stojí, že hudbu k filmu spoluvybíral Chris Cornell, zpěvák Soundgarden (dnes už neexistujících), který si ve filmu i zahrál (stejně jako část Pearl Jam). Musím též zmínit písničku Drown od mých oblíbenců Smashing Pumpkins, která zazní na konci filmu. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Při scéně v baru hraje na jevišti kapela Alice in Chains. (candy_daze)
  • V cameo rolích se ve filmu objeví Paul Giamatti (mladík z vášnivě líbajícího se páru v restauraci) a režisér Tim Burton (muž natáčející videoseznamky). (Chrustyn)

Související novinky

Reklama

Reklama