Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na severozápadě USA je město, omývané oceánem, obklopená modravými horami - Seattle. A v tomhle velkém městě je dům plný malých bytů, jako stvořených pro svobodné lidi. Sledujeme tři mladé muže a tři mladé ženy - jejich vzájemné vztahy jsou různé: bydlí ve stejném domě, takže někdo někoho zná dobře, jiného od vidění, dalšího skoro vůbec ne, a někdo je do někoho možná zamilovaný až po uši. Stejně tak různá jsou i jejich povolání - od inženýra - urbanisty přes ortodoxního rockera, ekologickou zachránkyni světa až po číšnici v kavárně. Ale ať každý z nich dělá cokoli, jakkoli se snaží vyniknout v práci nebo skvěle zahrát v rockovém klubu, odjet spasit Aljašku, uvařit dobrou kávu nebo si jen tak zatancovat, v jejich věku je prostě za vším láska... Jeden ji hledá, druhý jen čeká, třetí si vybírá tu pravou, další ji "zatím" odmítá... a jedna z dívek chce dokonce té své lásce pomoci operativním zvětšením ňader! Naštěstí to příroda zařídila podle svého, takže se ti praví po všech nadějích, zklamáních, bolestech a nejistotách nakonec najdou - vždyť to jsou vlastně sousedé! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Úžasný film! Síce má už pekných 20 rokov, ale skvelo to vystihuje život/životné situácie či už tie kruto pravdivé alebo tie komickejšie. Postavy sú sympatické, človek sa v niektorých ich myšlienkách/zamýšľaní nájde. A samozrejme je to doplnené skvelou hudbou (Seattle ´92 - grunge, Alice in Chains, Soundgarden, Pearl Jam, Eddie, Chris). ()

Khalesi odpad!

všechny recenze uživatele

Neviem či to bolo tým, že som nemala pri sledovaní nič moc náladu, ale film mi absolútne nesadol. Postavy typické na 90-ky a tak aj vyzeralo všetko ostané. Prázdne dialógy, nezaujímaví aktéri a klišé na každom kroku. Neoriginálne, až moc jednoduché a 100 krát otrepané. Jediné, čo možno stálo za to, bola muzika. Inak strata času. ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Od dob tohohle filmu mě Seattle hodně láká. Je to město pro mladé s neomezenými možnostmi a hudbou, která je tak skvělá, živelná, emocionální stejně jako barevnost našich hrdinů a vztahů které řeší nebo prožívají. Výborný výběr herců, kteří jsou mými oblíbenými dodnes/hlavně B.Fonda,Pullman a Dillon./. Potěšením pro mě byla účast členů Pearl Jam, kteří si ve filmu i zahráli a to přímo v Dillonově skupině "Občan pták" :). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Cameron Crowe .. Člověk potřebuje druhý lidi a nejde jen o sex.. Crowe jako scénárista v nejlepší formě. Živé postavy a velmi věrné situace a dialogy. Nevšední variace na romantické filmy o mladých, prošpikovaná spoustou humorných momentů a narážek do problémů tehdejší doby a generace dvacátníků, takže snímek mnohdy výborně baví. To hlavní je však vztahová mozaika a ta reflektuje prostý život, takže ani o hořkosladké chvilky není nouze. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Krasny spletenec zivotnich udelu mlade sestice obyvatel Seattlu zijicich pod jednou strechou, ale v rozdilnych bytech. Mladi je krasna vec a kdyz je ukazana prostrednictvim dobrych hercu, kteri se predvadeji ve forme, kterou jim dovoli kvalitni scenar. Divak se muze tesit na romanticke ci milostne sceny, humorne situace, dramaticke zapletky a zadostiucinujiciho vyvrcholeni. 80% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Steve (Campbell Scott) leží na podlaze mezi odpadky, hraje jazzová skladba "Blue Train" od Johna Coltranea. která není součástí oficiálního soundtracku. (bomber3)
  • Kudrnatý muž v černém, který uznale pokyvuje hlavou na Cliffovo (Matt Dillon) rozpadající se auto, je Chris Cornell, zpěvák skupiny Soundgarden, která ve filmu zahrála píseň "Birth Ritual". (BlackHoleSun)

Související novinky

Reklama

Reklama