Wearová spustila autodestrukci Atlantidy - mají 10 hodin. Jako na zavolanou přijde Evert ze Země a se svými muži budou bránit Atlantidu až do konce. Evert řekne Wearové, že v Egyptě našli ZPM, které zvýší výkonnost Atlantidy. Evert se svými muži nastražili také vesmírné miny, které byly asteroidy zničeny. Následně se na senzorech objeví wraithské šipky, které začaly nálet na město a povedlo se jim poškodit jeho části. Teyla si všimne, že někteří Wraithi se dostali do města. McKay zjistí, že naqadahový generátor je zničený, tudíž křeslo nefunguje. Poslední nadějí na zastavení Wraithů je Sheppard, který se chce dostat na jednu z lodí a odpálit bombu. (Varan)

(více)

necisty

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto byla pastva pro oči fandy Hvězdné brány. Dojem tam až ukrutně kazí zas a pouze Teyla, její výkřiky a dožadování se pozornosti srali úplně všechny. Nechápu, proč již tady tvůrci nezpozornili a nezačali ji pomalu vytracovat. ()

• Epizoda je věnována vzpomínce na výkonného producenta vizuálních efektů Boba Scarabelliho, který zemřel 8. září 2004. (ryccoly)