Hvězdná brána: Atlantida - Série 2 (2005) (série)
Peter DeLuiseKamera:
Michael C. BlundellHudba:
Joel GoldsmithHrají:
Joe Flanigan, Torri Higginson, Rachel Luttrell, Jason Momoa, Paul McGillion, David Hewlett, Kevin McNulty, Brandy Ledford, David Nykl, Mitch Pileggi, Chuck Campbell, Patrick Gallagher (více)Obsahy(1)
Dr. McKay objeví v kráteru nečinného supervulkánu antickou základnu Taranis. Když to tam Sheppardův tým prohledává, najde obyvatele základny a zjistí, že stít, který používají k ochraně, čerpá sílu ze supervulkánu, ale bohužel tím ten štít supervulkán probudil. Wearová neváhá a navrhne obyvatelům základny možnost přesunu na Atlantidu. Jenže co čert nechtěl, láva zničila bránu. Sheppardův tým musí najít jinou možnost úniku před žhavou lávou. (Varan)
(více)Recenze (8)
Dobrej díl Atlantida získa vesmírnou loď za záchranu jedné populace. ()
9/10 ()
Pořádné drama, ale už to přece jen bylo trochu moc. Chtělo by to jednou trochu menší happy end. ()
Jeden z nejvtipnějších dílů Atlantidy. Hlavně díky McKayovi a skvělému Asgardovi na palubě Daidala, jedné z nejlepších postav seriálu. ()
Rodney McKay je nezastavitelný!! Myslím, že v mnoha ohledech zastíní i svou předlohu Samathu Carterovou! I když Sam je samozřejmě chytřejší ;-) ()
Sheppardov tým nadviaže kontakt s civilizáciou, ktora vlastní anticku loď. Ich základňa je na sopke, ktorá sa prebudza. Keď lava pohltí bránu, všetci uviaznu. Jediný kto im môže pomôcť je Daedalos a genialny Rodney, ktorý vyrieši každý problém, keď čelí jasnej smrti. Podarená epizóda. ()
Aneb jak příroda dokáže být mocná. Atlanťané získají vesmírnou loď Antiků, uvidíme jak dlouho s ní vydrží :) ()
Skvělá epizoda. Atlantida má Antickou loď třídy Aurora a nebude dlouho trvat a může ji vyzkoušet v boji. Každopádně super hláška..."Mám jednu dobrou a druhou špatnou zprávu. Ta špatná je, že k Atlantidě míří Wraithský úl. A ta dobrá, že je jen jeden." ()