Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (86)

Flego 

všechny recenze uživatele

Doležitým faktorom filmu bola samotná drsná príroda, ktorá bola parádne opísaná, včetne zvierat ( až na niektoré prestrihy, ktoré neboli natočené pre tento film ). Ak sa k tomu pridá síce jednoduchá, ale pekná a čistá rozvíjajúca sa romantika medzi grobiánskym traperom a nemou dievčinou, úspech je zaručený. Scéna prepadu vlkmi je exelentná. 4+ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Viděno podruhé asi po deseti letech. Ten zub času je pochopitelně znát na zpracování, ale to vůbec neubírá na moc příjemném zážitku z celého filmu. Ani trochu se nedivím, že Zálesák může být pro mnohé srdeční záležitost. Ono sledovat jak se z toho lesního bručouna stane nakonec celkem mírný medvídek, který má srdce tam kde má být a malou, křehkou a plachou myšku jak se proměňuje v ženu, která postupně prochází velkou změnou ve svém smýšlení a stává se tou ženou, která stojí rozhodně za víc než tisíc dolarů, je opravdu silný emotivní zážitek. Za mě hodně silná čtyřka. Přitom je to poměrně drsný film, kde je bez servítků předložen život takového samotáře a co to všechno obnáší. A Rita a Oliver tady hráli perfektně. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Starý poctivý filmový rodokaps se vším, co k němu patří. Drsňák s dobře ukrytým, ale velkým srdcem, ustrašená myška, v které se probouzí ženskost, zlí i hodní Indiáni a především vlci, ehm, samozřejmě vlčáci a škodolibě pak potěšil i utřený nos mladého nesympatického utřinosa. Velmi příjemná oddechovka, kterou si za čas určitě a s chutí zopakuju. Čtyři vlci zavile vyjí na hodnocení... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost. Právě ona drsnost a absence jakýchkoliv navenek projevovaných emocí, které zde však jsou, jen skryté několik mil pod hladinou, mi nesmírně imponuje. Není lehké udržet se na té tenké hranici mezi cynismem a romantikou, má-li tam obojí zůstat. Když se to ale podaří, je to krása. ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že filmy z divoké přírody a o zálesácích mě opravdu nikdy nebavily, ale o tomhle jsem slyšel jen chválu... a byla oprávněná. A to i přes, jak už někdo zmínil, některé vyloženě studiové scény a opravdu hnusný sníh. Hlavní devizou snímku je samozřejmě syrový výkon Olivera Reeda, který občas opravdu nahání strach, no a také obrázky kanadské přírody. Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi, ale i přes tu mou averzi mám pocit, že musím dát hodnocení vyšší... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama