Reklama

Reklama

Bláznivý výlet dvou rockerů časoprostorem. Bill a Ted jsou nerozluční přátelé. Je jim sedmnáct a místo studií se zajímají víc o vlastní rockovou kapelu. Jenže jestliže Ted neuspěje u zkoušky z historie, půjde na vojnu a všechny jejich plány se zhatí. Na pomoc přichází záhadný podivín, který jim nabídne výlet časoprostorem. Setkání s významnými osobnostmi jednotlivých století jim při zastávce v dvacátém století umožní zvládnout zkoušku na výbornou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (101)

Erian 

všechny recenze uživatele

Dodnes mě mrzí, že jsem tenhle film neviděla celý, nehledě na to, že druhý díl mi úplně unikl:( Ale považuju tenhleten kousek za poměrně dost povedené dobrodružství, které v sobě má něco z Blbého a blbějšího, který si tak trošku dělá srandu sám ze sebe a vidět mladinkého Keanu Reevese v téhlete povedené roličce je ovšem dokonalý odvaz:) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na nesmyslnou hloupost, ve které si dva školáci lítají v telefonní budce do minulosti pro největší historické osobnosti, aby udělali zkoušku z dějepisu. Dobře že se film nezajímá kauzalitou, protože pak již by se v ději nikdo nezorientoval. Komické situace nám tedy připravují např. Napoleon v aquaparku nebo Johanka z Arku na lekci erobiku. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Džingischán v športovom oddelení je to najvtipnejšie, čo Bill a Ted ponúka a je škoda, že všetko okolo je "iba" uletené namiesto toho, aby to bolo aj skutočne vtipné. Nápad je fajn, ide o akýsi Návrat do budúcnosti na tripe, avšak film zostarol asi viac, než by bolo zdravé. Škoda, že Bill a Ted necestovali aj do bližšej budúcnosti a nevyzvedali, nakoľko je ich film obľúbený aj niekoľko desaťročí po vzniku. Všetko smeruje tam, kde chcú Bill a Ted skončiť a tie prekážky v ceste za cieľom nie sú obzvlášť komplikované a diváka tak film iba málokedy prekvapí. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Další kultovka pro tehdy náctileté Američany, která však ze svého kouzla příliš neztratila. Cestování časem a poznávání různých historických postaviček (no a hlavně jejich konfrontace s vymaštěnými teenagery z budoucnosti) je uchopeno vtipně a neotřele. Zvláštní, že ještě nikoho nenapadlo tento koncept vzkřísit v nějaké zhulenecké komedii. Bil s Tedem jsou trochu stupidnější, než by bylo nutné, avšak stejně náramně baví. Slabší 4*_____p.p.č.: Filmy o cestování časem jsou moje slabost. Napoleon je super řízek! Viděl jsem to střízlivý, ale mít něco v krvi určitě není naškodu. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, to je případ. Je to povrchní blbina, oslava konzumu a všeho, co je na americké společnosti špatně. Také je to křečovitý pokus o stvoření kultovních parťáků (který nevyšel) a kromě ne zrovna promyšleného scénáře musím zmínit veeelmi nepovedenou režii. Proč tedy hodnotím tak vysoko? Asi jsem prostě někde nechal mozek a bavil se při pohledu na 25 letého Keanu Reevese. Zopakovat si to ale vážně nemusim. Stejně jako například u Waynova světa. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Původně měli protagonisté cestoval časem v dodávce. Mezi dokončením scénáře a natočením filmu se ale v kinech objevil film Návrat do budoucnosti (1985). Autoři se tak obávali, že bude jejich film působit jako vykrádačka a dodávku tedy vyměnili za telefonní budku. Z tohoto rozhodnutí je vidět, že v USA koncem osmdesátých let ještě nebyl příliš známý britský sci-fi seriál Doctor Who (od r. 1963), ve kterém se časem také cestuje v telefonní budce. (animaxis)
  • Keď Napoleon na konci filmu ukončí svoju prezentáciu, Ted zahlási: „Nemyslím si, že to bude fungovať". Mapa, ktorú Napoleon použil pri prezentácii, znázorňuje francúzsku inváziu do Ruska. Známy francúzsky cisár pri nej utrpel porážku. (busev)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama