Toxické město

• Velká Británie Toxic Town
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(4)

V anglickém městě Corby se narodí desítky postižených dětí a jejich matky se rozhodnou popohnat viníky k odpovědnosti. Podle skutečnosti. (Netflix)

Trailer 2

trickmaster

Když Cersei Lannister (ne, jenom tak vypadá) někdo sáhne na děti, tak se nezná. Pak vezme dalších 50 rozhořčených matek, kterým se v jisté době narodily rachitické dítka a jdou s kůží na trh proti korporaci, která nechce prohrát. Inspirováno skutečnou událostí a nutno podotknout, že holky se toho zhostily moc pěkně. Sympatické herecké výkony a skutečnost, nad kterou zůstává rozum stát. ()

Pajky3

Vlastně mě docela překvapilo, že s tímhle přišel Netflix a ne některá z britských stanic. I když pak by tam možná nebylo tak hvězdné obsazení. Přeci jen se sem podařilo nalákat hromadu známých britských herců, ty hlavní role si zahráli například Jodie Whittaker, Robert Carlyle, Aimee Lou Wood, Rory Kinnear nebo Claudia Jessie. Bohužel pro Toxic Town to nejde nesrovnávat s nedávným Panem Batesem a jeho sporem s poštou a některým nejspíš naskočí i filmová Erin Brockovich. Herci jsou tady super, ale to rozhorčení a emoce, které se v Batesovi valily na díváka, jsou tady o dost slabší. Což je až s podivem vzhledem k tomu, co se tady příběhově odehrává a faktu, je to rekonstrukce skutečných událostí. Možná to, že se více vykreslovy hlavní postavy na úkor událostí nakonec trochu ublížilo. Pro mě je to slabší než Pan Bates, i když je to pořád zajímavá minisérie a jsem rád, že jsem se na ni podíval. ()

dr.horrible

Normálne by som to asi nekukal (podobnú tému som už videl viackrát, v - netflixovským seriálom - ťažko prekonateľných spracovaniach), lenže v Corby som strávil päť rokov života a chcel som vidieť povedomé lokácie. Tých som sa teda moc nedočkal. Natáčalo sa na rôznych miestach po East Midlands a v Liverpoole, a anglické towny beztak vyzerajú všetky rovnako. Istou výnimkou je asi len jedna scéna v poslednej epizóde, kde vidno centrum + pasáž nad.  65% ()

Necrotongue

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně zas mohu jednou s klidným svědomím slušně ohodnotit seriál (tedy minisérii) z produkce Netflixu. Kromě silných žen (které sem ale po zásluze patří) si tu nepřihřála polívčičku žádná minoritní, nařvaná skupina a tvůrci se místo tributům pro různá kvótová hnutí naplno soustředili na příběh průmyslového města Corby a na nehezké osudy jeho obyvatel. A mě to opravdu bavilo a těšil jsem se na každý další díl. / Poučení: Ke tvarování je vhodnější bonsaj. ()

E.T.

Poutavě natočené, opravdu dobře napsané postavy, nosné téma. Především herecký výkon  Jodie Whittaker dodává dílu uvěřitelnost a atraktivitu. Není záběr, který bych si s ní neužil. Bylo milé vidět Brendana Coylea po klaďasovi z Panství Downtown v záporné postavě, kterou si zjevně užíval. 4 dílná stopáž je přesně tak akorát.  Oscarové dílo to zas úplně není, ale nikdy jsem se nenudil a těšil se na každý díl. ()