Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI, Joel Campbell (James Spader - Vlk, Sex, lži a video), unavený po letech strávených pronásledováním vrahů, opouští L.A. a začíná nový život v Chicagu. Ale o pět měsíců později se jeho nový domov stane místem několika obzvláště děsivých vražd, které mohou být dílem jen jednoho muže: Davida Allena Griffina (Keanu Reeves - Matrix) - nepolapitelného rafinovaného vraha, který se rozhodl zahrát si se svým dřívějším pronásledovatelem krutou hru. Chladnokrevný vrah posílá Joelovi fotografie vytipovaných obětí, místa činu zanechává bez jakýchkoli stop a s potěšením sleduje jeho reakce, když nevinní lidé umírají. Poté co se Griffin dostane do jeho blízkosti, musí Joel rychle hledat způsob, jak ho zastavit dříve, než zemře někdo z jeho nejbližších... (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Mám pro ten film slabost ze tří důvodů. James Spader je vynikající herec, který zahraje dobře i v té největší blbosti a ani Sleduje tě vrah není výjimkou. Keanu Reeves, jakkoli se stal v případě tohohle filmu oblíbeným terčem, se se svou první (možná se pletu) čistě zápornou rolí popral důstojně. A soundtrack je naprosto vynikající. Charbanic naivně natočil hodinu a půl dlouhý videoklip a věřil tomu, že to bude stačit na plnohodnotný film. K tomu by ale potřeboval silnější scénář a podstatně vypiplanější formu. Takhle to má čas od času slušný vizuál a stojí to především na hercích. A ti to u mě osobně vytáhli na tři hvězdičky… ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

No ty vole, sračka jak hrom! Asi to chtělo něco vytěžit z matrixovské popularity Keanu Reevese, ale ani on ani nikdo jinej tohle nemůže zachránit. Možná jen děj měl jakýs takýs potenciál (i když žádná velká sláva to není), ale všechno ostatní byl totální průser přes celej dvůr. Ať už jde o děsnej 90kovej fílink nebo o extrémně dementní zpomaleně-sekané záběry, amatérské digitální výbuch na konci, nulové napětí, herecké výkony jak z Chvilky pro tebe a televizní odfláknuté zpracování. Prostě jedna velká nuda se 3 známými herci, na kterou se nevyplatí koukat... ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Relativně velká snaha Spadera se bije s absolutním nezájmem Keanu Reevese. Stejně tak se příčí ten ohraný námět (jeho stupidnost prozrazuje už nevhodný název) se zajímavým nápadem režiséra Charbanica. Jedinou "předností" filmu je, že trvá velice krátce a nestačí naštvat. To sice plně nevyváží fakt, že Reeves je mimo, nicméně Spader si tu třetí zaslouží ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Bída, bída, bída. To je přesně to slovo, které se dokonale hodí pro vyjádření kvality tohoto snímku. Keanu Reeves zde přivádí své toporné herectví k dokonalosti. Úloha sériového vraha je skvělá k tomu, aby se na ní herec vyřádil a dodal tak filmu grády. Jenže Keanu není ani šílený ,ani strašidelný zabiják, kterého mu nejde věřit na jediném filmovém políčku. Jeho protějšek James Spader se sice se svými vykulenými očky snaží, ale výsledek jeho snahy je v podstatě stejný, jako u hlavního hereckého lákadla filmu. Na snímku je znát producentský původ filmu s heslem ,,Sériový zabiják, temný hrdina s ještě temnější minulostí a nakonec k tomu přibalíme oscarové jméno, aby se to hezky vyjímalo na plakátech." Na tomto konceptu je vystavěn velice slabý scénář o vrahovi, který ke svým činům nemá žádnou motivaci ani psychickou poruchu,která by jeho běsnění vysvětlila, a policistovi trpícím migrénami, kterému vrah posílá fotografie svých budoucích obětí. To vše je zakončeno nenapínavým zakončením, které je v první řadě shozeno velice špatnými vizuálními efekty a v druhé řadě může lehce připomenout snímek Sedm v interakci vraha se svým pronásledovatelem. Pokud chcete zabít nudný večer stejně nudným filmem je ,,Sleduje tě vrah!" jasnou volbou ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Práveže vôbec nič zlého, solídna detektívka s fajným záporákom (dávajte Reevesovi role zlosynov), vizuálom a podaním. Áno neradí sa možno medzi skvosty, ale je to ozaj slušná podívaná. Náhodou postavy sú uveriteľné, čas rýchlo odsýpa. Vôbec neľutujem, že som na tento zabudnutý filmík narazila. Áno nemusí osloviť každého. Soudtrack je parádny. Herecké výkony sú fajné. Miestami som videla inšpiráciu v Blow Out a iných starších snímkov. Akoby som povedala, nestojí za zahodenie a radšej je si dobré urobiť si vlastný názor, než sa pustí do čítania komentov tu na CSFD :D ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Někdo zfalšoval podpis Keanu Reevese na smlouvě ke snímku. I když byl podle něj scénář strašný a vůbec ho to nezajímalo, nebyl schopný dokázat, že to není jeho rukopis. Nechtěl se soudit, tak to natočil. I pře svou nízkou kvalitu se film držel dva týdny na prvním místě návštěvnosti v USA. (Reventador)
  • James Spader, který si ve filmu dopřává vietnamské nudle, ve skutečnosti vietnamská jídla nemá rád. (akisha)
  • Úvodní Griffinův (Keanu Reeves) kung-fu tanec na píseň "Dragula" od Roba Zombie je poctou Reevesovu předchozímu filmu Matrix (1999). (akisha)

Reklama

Reklama