Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král, jenž byl šestkrát ženatý a dvě ze svých manželek nechal popravit. Během své vlády upevnil moc rodu Tudorovců, jeho život však provázely i četné skandály. Mocný vládce, pozorný milenec i bezohledný manžel - tím vším byl Jindřich VIII. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (73)

Smok 

všechny recenze uživatele

V historických životopisných filmoch vidím jeden problém. A to, že pre priemerne vzdelaného diváka bude celý film spoilerom a bude sa nudiť. Tvorcom sa však podarilo ma zaujať na plný úväzok obsadením kvalitných anglických hercov, (bravo Mr. Winstone, ako sa vysporiadal s postavou Henricha až do staroby je obdivuhodné) a samotným výberom historického obdobia a života Henricha VIII, ktorého životopis neprestáva šokovať až dodnes. Vo všeobecnosti za jeho vlády platilo, že za status kráľovnej sa kľudne mohli brať rizikové príplatky, keďže mnohé manželky z Henricha doslovne "strácali hlavu". Tento muž celý život zasvätil tvorbe potomstva (hlavne mužského rodu, čo sa mu ale moc nedarilo) či už s manželkami, alebo milenkami a balansovaniu od ľudom zbožňovaného panovníka až k nenávidenému despotovi, ktorého rozhodnutia sa riadili hlavne orgánom od pol pása nižšie. Vynikajúca dvojdielna historická miniséria z Anglicka po roku 1500. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Story "velkého obšourníka", který kraloval Anglii a svou vytrvalou snahou o mužského dědice přivedl zemi ke kralování mnoha ženských následnic. Film se zabývá spíš osobní stránkou krále a jeho ženami, politiku do toho moc netahá, takže jsme historie téměř zcela ušetřeni. Jindrův sexuální rozměr je zřejmě pro Angličany mnohem přitažlivější, více takových "extrovertů" by určitě ti suchaři potřebovali....80% ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se v poslední době zamilovala do historických fresek, zvláště těch televizních (hollywoodské "trháky" viz Trója, nebo Alexander Veliký mě spíše odrazují) a konečně vím, kdo že to byl ten JIndřich VIII. a jak je to s těmi manželkami. Největší pozornosti se dostávalo jeho druhému manželsvtí a docela mě mrazí, když pozoruji, jak se bezmezná láska přehoupla k nechutné nenávisti a následné popravě. Místy tyran, místy laskavý manžel...hlavně ať je syn... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Film se snaží vysvětlit a obhájit Jindřichovo panování, z kterého si všichni pamatujeme jenom to, že to byl ten chlápek, co měl šest žen, a daří se mu to velice dobře. Navíc uvidíte ten propastný rozdíl mezi britským a českým televizním filmem. Skvělý příběh, dobrá režie, výprava, která není trapná a hlavně herci hrají jako o život. Platí to hlavně o Rayi Winstononovi v roli Jindřicha, který dokáže být v jedné chvíli laskavý a milující manžel a v další bezcitný a krutý vládne. Ve vedlejších rolích na vás čekají třeba skvělí Charles Dance nebo Sean Bean, kteří si to tady užívají víc než v ačkových produkcích. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT : Ten, kdož spatří ženu svého bratra nahou, bude sám bezdětný. Druhá část filmu je akčnější a rychlejší. Osud Jindřicha VIII byl v rukách režiséra Pete Travise. Povedený casting a pěkná hudba dodá věrohodnosti tohoto snímku. A malá poznámka : Někdy mi připadalo, že Helena Bonhan Carter ( Anne Boleyn ), už v té době byla namaskovaná pro film Sweeney Todd. Ve filmu si zahrál i Sean Bean a to postavu Roberta Askeho. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Snímek vyhrál cenu Emmy v kategorii nejlepší TV film/minisérie. (Terva)
  • Lee Sheward soutěžil o britskou cenu RTS Television v kategorii nejlepší vizuální efekty. (Terva)

Reklama

Reklama