Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

Shit 

všechny recenze uživatele

Po těch dvou hraných dílech sem si už celkem zvyk na Depardieho a Claviera a tak mi chvilku trvalo než sem se přeorientoval na animovanýho Asterixe a Obelixe. Nicméně se nejedná stejně o žádnej převratnej díl. Je to vcelku normální asterix s několika povedenýma fórkama a s průměrným příběhem. Ale díky kratší stopáři to ani moc nevadí a zabaví to slušně,ale už sem viděl daleko lepší díly ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Podle plakátu moderní animace, která se moc k Asterixovi nehodí, ale budiž. Do páté minuty to ještě šlo, pak se objevil mladý floutek a šlo to celé do kytek. Moderní odkazy se snaží být moderně cool, znovu to k Asterixovi nepasuje, snaží se o to totiž každý druhý rádoby vtipný snímek. Příliš moderní až nevkusné. Možná je to o něco hezčí než Amerika, má to lepší dabing než Amerika, dějově je to ale snad ještě horší. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Tu si dovolím nesúhlasiť s väčšinou užívateľov databázy. Asterix a Vikignovia sú po štyridsiatich rokoch existencie galského mýtu azda najlepším dielom série. Vizuálne je to úchvatné dielo, moderný look a spracovanie Asterixovi jednoducho prospeli. Príbeh je už tradične variáciou na predchádzajúce a vtipov fakt nie je veľa, ale sú to zase tí sympatickí, svieži hrdinovia, ktorých si pamätám z animáku Asterix v Británii. Má to navyše čosi ako hmatateľnú atmosféru, dobrú gradáciu a kvalitné "akčné" scény, takže za mňa veľký palec nahor! (80%) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Silné Zklamání. Na Asterixovi sem vyrostl a "Asterix a Normani" je můj velmi oblíbený díl. Potenciál předlohy (a Asterixovský potenciál obecně) však zůstává zcela nevyužit. Trapné taneční scény (zlatá tancující zvířátka!!) a minimum vtipů činí Asterixe zcela nevýrazným, průměrným, a zaměnitelným aniovaným filmem. V záplavě Disneyovské produkce zcela splývajícím. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Stýská se mi po dobách, kdy Asterix s Obelixem vévodili království "humorná závaba pro děti a dospělé", dnes totiž se svým pitomoučkým dějem a nulovými gagy můžou uchvátit leda tak dětské publikum. Stýská se mi po dobách, kdy Galie bývala nejlepším místem pro nakopání bandy Římanů, zatímco dnes se v ní tančí hip hop a posílají esemesky. Stýská se mi po dobách, kdy Asterix s Obelixem bývali ústředními postavami, zatímco dnes jsou tu jen a jen do počtu a ve filmu se mihnou z jediného důvodu, a to, že je jejich jméno obsaženo v názvu. Jo, jo, stýská se mi po starých časech... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama