Tvůrci:
R. Scott GemmillKamera:
Johanna CoelhoHudba:
Gavin BrivikHrají:
Noah Wyle, Katherine LaNasa, Fiona Dourif, Isa Briones, Taylor Dearden, Gerran Howell, Tracy Ifeachor, Supriya Ganesh, Shabana Azeez, Jalen Thomas Brooks (více)VOD (1)
Série(2) / Epizody(16)
Personál pittsburského traumatologického centra pracuje nepřetržitě, aby zachránil životy na přeplněném a podfinancovaném pohotovostním oddělení. (Max)
Jen typický ignorantský sebestředný sluníčkář dá tři a méně hvězd. Protože absolutně nepochopil, že se zde jedná o autentičnost prostředí, a lidí v něm. Za mně jednoznačně seriál roku. Ukazuje realistické a skutečné emoce, které prožíváte vlastně taky. Díl při plném provozu, kdy byla situace nejkritičtější byl tak uchvacující, že začnete přemýšlet o životě více, než jste kdy přemýšlel doposavaď. Jste v každé epizodě doslova v té obrazovce. Jakoby jste tam byli. To se dnes málokdy stane. Noah Wyle je u mně skutečným člověkem. Má mojí úctu a respekt. Děkuju za skvělé momenty. ()
Rozjezd seriálu byl pro mě méně stravitelný. Noah Wyle, který je dobře znám z jiného nemocničního seriálu byl takový nezáživný se stále zkřízenýma rukama, nakonec se ale z toho stal pro mě oblíbený seriál a o to víc jsem zklamaný, že je po první serii. Hrozně hrozně se těším na druhou, ale kdy bude k vidění opravdu netuším. ()
Nejlepší seriál z lékařského prostředí co jsem kdy viděl ! I když House miluju, tohle je úplně jiné kafe. HBO vsadilo na zkušeného Noaha Wylea z Pohotovosti a naservírovalo šílenou realitu jedné směny z urgentního příjmu nemocnice. Přeplněná čekárna, netrpěliví a naštvaní pacienty a další se jen hrnou, tempo je vražedné, tady nemá divák čas a šanci si spočnout, jedete prostě díl za dílem, tohle už se mi dlouho nestalo. Nic pro slabší povahy. Otevřené rány, intubace, operace, problémový porod, krev teče a stříká všude možně ( chudák Whitaker ). smrt si tu nevybírá, je jedno jestli přivezou malou holčičku nebo starce, takže žádný happy end pokaždé nečekejte. K jednotlivým postavám by se toho dalo napsat tuny, různorodé charaktery, ať už zkušení doktoři nebo držkatí stážisti, skoro každý se potácí s nějakým problémem a řeší své větší či menší traumata. V podstatě mě bavili všichni a nevadil nikdo kromě Kingové. Vytěkaná, splašená, nervozní, ta mi pila krev snad v každém díle. Oblíbence si tu najde každý. Vrcholem je jednoznačně příjem pacientů z masové střelby, to je dvoudílový intenzivní hukot a doslova masakr ! Je to pořád jen seriál, ale může takto vypadat urgentní příjem i ve skutečnosti ? Nedivil bych se. Pak by tihle lidé měli být placeni zlatem, protože představa, že zažívám takovej stres každý den, hodil bych si to hned po první šichtě. ()
Seriál roku 25. Nedokázal jsem se odtrhnout, neustále se něco děje, vůbec to nestíhá nudit. Sympatičtí neokoukaní herci, realisté scény výborně vyvážené dramatickým obloukem, takže to není moc suché ani příliš soap operové. Jakmile dojde k tomu velkému zlomu a začne se to hroutit tak je to skoro k nevydržení. Opravdový klenot, jsem rád, že jsem na něj přišel až po vydání všech epizod, to čekání bych nedal. Fakt, že mají v plánu vydávat novou sérii každý rok je v dnešní době skoro až zázrak. Nemůžu se dočkat!! ()
10/10. Tak tady se píše Historie!! Urgent je největší seriálové překvapení letošního roku. Nikdo z něj nečekal událost kalibru Chernobylu, a přitom přesně tím se stal. Ještě před premiérou o tomhle seriálu skoro nikdo nevěděl, v žádných seznamech očekávaných hitů se neobjevoval a najednou? Masivní hype a světový BOOM. A co víc, spousta lidí ho už teď považuje za nejlepší nemocniční seriál všech dob. A nejen to, má zaděláno i na seriál roku. Seriál perfektně využívá dvě klíčové zbraně: odehrává se na urgentním příjmu – pravděpodobně nejšílenějším oddělení v rámci jakékoliv nemocnice – a celý děj jedné série se vejde do 15hodinové směny. Tenhle koncept dává každé epizodě neuvěřitelné tempo, intenzitu a realističnost. Jen ta představa, co všechno se dá za jeden jediný den zažít a přežít, je naprosto šokující, mrazivá a odzbrojující. Velkým tahounem jsou i postavy. Největší hvězdou je bez debat Noah Wyle, tohle je lékařská kapacita, která nemá konkurenci-Hraje doktora, který má skillset jak kdyby vystudoval Harvard, Stanford a Yale zároveň- Lékařský MacGyver doslova. Jeho vědomosti, schopnost improvizace, práce pod tlakem, řízení celého oddělení, přístup k pacientům i podřízeným… dechberoucí. Za to, co dělá, by si zasloužil minimálně 300 K měsíčně. Tenhle týpek si zaslouží vlastní spin-off nebo rovnou MCU vstup jako Doctor Strangeův bratranec.A kdybych měl skončit v nemocnici, chci u sebe právě jeho se skalpelem. Ani zbytek doktorů a stážistů nezůstává pozadu – všichni jsou sympatičtí, realisticky vykreslení, se svými problémy, traumaty, démony i příběhy, každý dostane šanci zazářit i vyniknout. Člověk si k nim vytvoří vztah a fandí jim. Jediná výjimka? Isa Briones – ta mě neskutečně vytáčela. Ale jak se říká, v každé práci je někdo, kdo dělá dusno – o to víc to působí autenticky. Další kapitolou je " Nemocniční GORE!!" Tady se laťka posunula o několik levelů výš, než na co jsem zvyklý v jiných filmech, co zde maskéři předvedli nemá obdoby a všechny ty detailní operace (porod!!) působí velmi realisticky, syrově a autenticky až je to nepříjemné čti Hard to Watch. Tempo je brutální od první do poslední epizody. Případy jsou neuvěřitelně pestré – snad úplně všechno, co Vás napadne (i nenapadne), se tu objeví. Vrcholem je 12 a 13 díl – teroristický útok během festivalu, následný lockdown nemocnice a přísun postřelených obětí v nekonečném proudu. To byla taková nálož adrenalinu a emocí, že jde bez debat o jednu z nejintenzivnějších epizod všech seriálů vůbec, doslova klinická apokalypsa. Autenticky ukazuje, jak by taková situace mohla v reálu vypadat, pokud proběhne nějaký teroristický útok. Emoce jedou na plné obrátky. Několikrát jsem měl slzy v očích. Tahle série je srdcovka a troufám si říct i instantní kultovní klasika. Tohle není jen medicínské drama, tohle je příběh o lidech pod tlakem, o hrdinství a přežití. ()