Reklama

Reklama

Milostné vztahy nesedí vždy na míru tak jako rukavice. Dva rozdílní muži v duelu o srdce jedné ženy... Jeden z nejslavnějších současných komiků Steve Martin se na svých snímcích často podílí i jako scenárista. Romantické drama podle jeho scénáře a novely Jeden navíc pojednává o mladé křehké prodavačce rukavic Mirabelle (Claire Danesová), které nečekaně zkříží cestu dva zcela rozdílní nápadníci. Jedním z nich je právě Steve Martin jako charismatický a zajištěný obchodník Ray, tím druhým Jason Schwartzman jako roztomilý podivín Jeremy. V jejich souboji o lásku komplikované Mirabelle získává navrch šarmantní Ray, který ji dokáže okouzlit svým galantním chováním a všeobecným rozhledem. Citlivou duši umělecky založené dívky ale sžírají vnitřní pochyby a touha po vztahu, v němž bude zažívat vřelost opětované lásky a prožívat každou chvíli naplno. Nejistá dívka dospívá v ženu, která se musí rozhodnout, co vlastně od života chce. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Janek 

všechny recenze uživatele

Anand Tucker natočil slušné drama Hilary and Jackie, navíc ve filmu hraje můj oblíbenec Schwartzman. Očekávání bylo ale příliš velké. FIlm spadá do klasického schématu a chvilku trvá než nabere tempo. Tucker si občas pohraje s vizualitou, ale celkový dojem je spíše rozpačitý. Mísení dramatu s absurdní komedií mi přišlo gulášovité a nakonec nefungující. Na druhou stranu nemohu říct, že by mě film vůbec nebavil. Některé jeho části jsou opravdu dobré, na Schwartzmana je radost pohledět, bohužel prostoru má málo. Takže solidní průměr, vidět a zapomenout. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se ztotožnila s Mirabelle. Mě osobně však absolutně neoslovila postava Raye Portera, jak charakterem, tak celkovým chováním. Byli zde ale místa, kdy jsem musela Mirabellin život srovnávat s tím svým. Chápala jsem její osamělost, stereotyp. Některé dialogy mě docela zasáhly - otázka Proč mě nemiluješ? Ty mnou jen zabíjíš čas? - přišlo mi to smutné. Místa byli docela úsměvné, a některé mohli i dost bolet. Co mě vadí, že sympatická, i zajímavá slečna Denesová se musela ve filmu svléknout. Kéž už by s tím filmaři a herečky přestali. Jako film to možná nemělo ty správné dramatické spády, nebo úplně originální námět, ale mě se to docela líbilo. A Schwartzman byl jako Jeremy fakt výbornej. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Poté co jsem tenhle kousek shlédl, nemůžu přesně říct co jsem to vlastně viděl. Melodramatický příběh, který občas popíchne z ničeho nic vypravěč a dá tomu nádech takové té pohádkovosti, kde očekáváte pointu a ponaučení, neuvěřitelně vláčného stylu s nepříliš zajímavými herci a celé to bylo vlastně tak nudné, že se i ta poetičnost z toho vytratila a spolu s nívše, co bylo v tomto filmu dobré. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Obchodne dievca alebo Dieva z obchodu vyslo u nas ako Jeden Navic. Zanrovo ani nejde az tak o komediu, hoci je aj tu tvorca ynteligentnej US zabavy Steve Martin /Letadla, Vlaky, Automobily/. A hlavne tu je nadherna Claire Danes /Terminator 3/. Ide o typicky romanticky film, ale s krasnymi hereckymi vykonmi, kde vladne skvela a nadherna Claire. Aby to vsak nebolo az prilis presladene a la Pretty Woman, tvorcovia vlozili do filmu aj zmatenost hlavnej herecky ohladom toho, ze hra hru s dvoma chlapmi a sama nevie, pre koho sa rozhodnut. To sa mi pacilo, inak by slo len o dalsiu presladenu romantiku a la Gereov Pretty Woman. 70 % ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Ale ano .. nečekaně mě to bavilo, opravdu. Taková milá ukázka toho, že peníze nejsou všechno, ale aby se člověk bláznivě vrhal do všeho po hlavě .. to také nebude to pravé .. Herecké výkony byly celkem milé, nevtíravé, příjemné. Clarie je velmi jemná herečka, z očí jí kouká nevinnost a z každého gesta nesmělost. Do role malé šedé myšky - prodavačky rukavic - nemohli dosadit lepší. Hudba nevýrazná, taková nicneříkající, ale rozhodně nepřekážela. Naopak. Nenápadně doplňovala celou podstatu filmu. Člověk ji neslyšel, ale vnímal a tak to má být. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama