Vít BělohradskýVOD (1)
Lázně Jeseník (E07)
Velké Losiny (E08)
Jáchymov (E09)
Karlovy Vary (E10)
Lázeňství má v českých zemích dlouhou tradici, jak v nabídce léčebných procedur, tak v unikátním kouzlu kolonád a lázeňských center. Česká republika je země mnoha lázeňských měst, která nabízí opravdu nepřeberné množství vyžití. Bára Poláková se vydává na cestu po desíti nejvýznamnějších lázeňských destinacích. Na vlastní kůži si vyzkouší, jaké zážitky čekají na lázeňské hosty, vyzpovídá tamější odborníky a dozví se i zajímavosti z historických událostí, které se v českých lázních odehrály a ukáže nám, že naše lázně jsou opravdu pro každého. Během svých výletů navštíví Mariánské Lázně, Luhačovice, Janské Lázně, Teplice, Bělohrad, Františkovy Lázně, Lázně Jeseník, Velké Losiny, Jáchymov a Karlovy Vary. (Česká televize)
(více)Recenze (3)
Nápad dobrý, provedení docela přijatelné, jen dost hloupý výběr průvodkyně -Poláková vyhastrošená a házející dost otrávené xichty, prostě mi tam vůbec nesedí . Lázní máme , co vím, 32, natočeno bylo 10- tedy jestli v díle o Jeseníku zmíněné pár trapnými slovy a scénkou Lipová lázně takto neodbyli autoři ty jedenácté, zbývá 22. Rozhodně by si všechny tyto zbývající zasloužili taky svůj díl. Třeba na ně dojde, ale prosím, už s někým jiným, Polákovou ne. ()
Za mně úžasně podané "nenafrněnou Bárou Polákovou". ()
Tak nějak nevím. Nápad dobrý, zpracování standardní, ale už výběr, kde chybí Poděbrady a Třeboň poněkud zvláštní. Chápal bych to, pokud nás čeká ještě jedna řada. Jenže jak z těch Losin tak z toho Bělohradu táhl na hony PP. Jsem zvědav, jestli se v případě hypotetické druhé řady podaří najít kromě mnou zmíněných (a napadají mě ještě Darkov, Konstantinovy Lázně a Karlova Studánky) dalších alespoň pět míst. Dobře udělané byly Mariánky, Jánské Lázně i Teplice, slabší to bylo v případě Františkových Lázní a Karlových Varů, tady provést to představení ve stejném rozsahu jako u Jeseníků nebo Jáchymova prostě nejde. Lehce ošizené byly i Luhačovice. Když to porovnám s jiným seriálem ČT - Lázně v pohybu, tak to vyjde zhruba na stejno. Nepatřím sice k fandům sporťačky Žanety Peřinové, ale v onom cyklu byla přinejmenším snesitelná. Tady byla největší slabinou Bára Poláková. Podobně jako v posledních řadách Bedekru Ivana Jirešová. Její pubertální chování, často až neuvěřitelné grimasy a oblečení byly na pěst. Snaha o nekonformní projev a hlavně zjev skončil velmi špatně. Přitom proti ní jako herečce nic nemám, v Okresním přeboru, Martě a Věře nebo v Neviditelných byla hodně dobrá, pravda hrát zlatokopeckou blbku v nepovedeném novém Mráčkovi ji sedlo mnohem víc. Do lázní bych ale radši poslal dámu a ne obdobu Ivany Jirešové v oblečení dítěte ze sedmé b. Uznávám, že sehnat moderátorku na deset dílů asi bude oříšek (nevím, jaké má Barbora Poláková pracovní vytížení navíc při dvou dětech), ale snad by se dalo zajistit něco trochu snesitelnějšího. Takže bod za nápad, bod za celkové pohledy a ani ne třetí za občasnou, ale skutečně občasnou novou informaci. ()