Reklama

Reklama

Příběhy včelích medvídků

(seriál)
  • Československo Príbehy včelích medvedíkov (více)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Oblíbený animovaný seriál pro nejmenší diváky. Humorné a napínavé příhody dvou malých včelích medvídků – čmeláčků Čmeldy a Brumdy a jejich přátel čmeláčí maminky, brouka Kvapníka, lučního koníka, mušky, pučmelouda, roháče aj. (Karlos80)

Recenze uživatele duddek k tomuto seriálu (6)

Zlobivý (1984) (S01E01) 

Hned první díl, ve kterém Čmelda tropí hlouposti, je nabitý známými písničkami. "Uplet jsem tu síť, nebo jsem tu síť neuplet?" :)) ()

Medový (1984) (S01E02) 

Na scéně se prvně objevuje brouk Kvapník i Pučmeloud. Ve scénáři jsou drobné mezery (např. kde vzali na konci med, když ze soudku nic nezbylo? proč se na Čmeldu nikdo nezlobí, když med nejenže neuhlídal, ale navíc ho všechen spořádal?), ale na druhou stranu je sympatické, že dětem není předem odhaleno, co se přihodilo u polorozbořeného čmeláčího domku, a musejí bádat spolu s ostatními postavami. ()

Mokrý (1984) (S01E03) 

Čmeláci čelí přívalovému dešti a musejí se dokonce bát o střechu nad hlavou. V závěru luční koník ržá a vesele si notuje: "Slunce už vysouší obilí i moje nožičky kobylí." :) ()

Kroupový (1984) (S01E04) 

Čmelda se definitivně projevil jako nevychovanej spratek. Bezdůvodně se posmívá malé berušce ("Malá a žlutá, bez teček!") nebo kroupě ("Kroupa je hloupá!"), ta ho v reakci na to oznobí, a když mu pak Brumda s pavím očkem přivolají sluníčko, vůbec nepoděkuje, nestydí se, nezpytuje svědomí (naopak vítězoslavně rýpe do roztáté kroupy)... a už jako skoro tradičně mu to všechno projde, dokonce se na něj ani nikdo nezlobí. ()

Reklama

Strašidlový (1984) (S01E05) 

Maminka na začátku vyhrožuje čmelákům Pučmeloudem a nechtěně ho přivolá. Ten využije toho, že je jejich obydlí prázdné, ale musí se potýkat se zásobami sádla: "Tady je všude samý sádlo... to je pěkně mazaná rodina." :)) ()

Zatoulaný (1984) (S01E06) 

V tomhle díle, kde sršeň s čmeláky objeví gramofon na louce, padá jedna hláška za druhou. Třeba sršeň: "No 'aha', t-t-to vim taky, že jo." :)) Anebo Pučmeloud, komentující čmeláčí produkci: "Je to takový pěkný a celý hudební." Bonusem je, že ta hlavní melodie vám bude hrát v hlavě ještě pěkně dlouho... ()

Reklama

Reklama