Reklama

Reklama

Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku

  • USA Adventures of Robinson Crusoe, a Sailor from York

Obsahy(1)

Loutkový film na motivy slavného románu Daniela Defoe. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příběh je docela pěkný a občas se člověku může lehoulinkou vtipností hnout i koutek. Výborný byl vypravěč a docela se mi zamlouvalo loutkové provedení, což je věc zcela vyjímečná. Robinsona Crusoe jsem kdysi v mládí jistě přelouskl a dokonale ho celého zapomněl. Jsem si však naprosto jistý, že tak luxusní tree house si v knize jistě nevybudoval. Hudba byla na celém Robinsonovi to nejlepší božský Kája spojil síly s druhým Kájem, který již obývá hudební nebe(čímž si vzhledem ke způsobu opuštění světa nejsem vůbec jistý) a vytvořili standart, který vytvořili vždy, kdy spojili své síly. Střední část filmu odbočila do lehké nudy a já se přes 2* nedovedu dostat. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Tak ať byla tvorba v tehdejší TV tvorbě jakkoliv chudá na výpravu o to víc jsme se s ní dokázali tedy naši dramaturgové a režiséři vypořádat. Kdo by si dnes troufl na zfilmování Robinsonova dobrodružství ? Režisěr Látal, skvěle s loutky a hudbou geniálního  pana Svobody, ano. Teď k filmu: bezvadně upraveno a Václavem Postráneckým nadabováno, v dnešní době je otázkou času kdy bude Daniel Defoe zatracován Robinson kšeftuje s otroky a z Xuriho zcela samozřejmě dál si ponechá jako otroka a pak ho prodá dál jako ojeté auto. Domorodce Pátek se samozřejmě podřídí  vyspělému bílému muži který technologicky i kulturně je vyšší bytostí, prostě vše pohledem který do nedávná byl brán jako zcela normální. Obávám se že se dnes najde bláznivá a pomatená většina která toto dílo zatratí. ()

Reklama

v3s 

všechny recenze uživatele

V mnohém bych souhlasil s komentářem uživatele Vančura. Krásné výtvarné zpracovaní je o několik kroků napřed za opravdu utahaným dějem, nesnesitelným papouškem, neidentifikovatelným zvířetem kradoucím jídlo a hlavně příšernou hudbou vhodnou spíš k první sérii Star Treku. Nechápu jak tu někdo může napsat, že to bylo svižné, naopak většina scén byl porod. Výtvarníci odvedli skvělou práci, hlavně temnější a drsnější ilustrace od Borna mě bavily, ale jako celek bohužel nic moc. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Pěkně vyprávěný loutkový Robinson s animovanými vsuvkami Adolfa Borna. Odlehčeně, s humorem (v knize je ho pomálu) a s dobře trefeným Postráneckým (až na to věčné Bade, Bade), který je v poměrně krátkém snímku nucen posunovat děj ustavičným mluvením, což vůbec nevadí.. Karel Gott se ovšem k Robinsonovi ani náhodou nehodí. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to dobre a nádejne, ale nemali kombinovať do toho animácie, to mi pokazilo ten najväčší dojem. Dej je všeobecne známi a tak najväčší podiel pri hodnotení robí prevedenie, ktoré pokazili práve tými animáciami. Ak by ostali len pri tých bábkach, tak by bolo moje hodnotenie minimálne o hviezdičku vyššie. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama