Reklama

Reklama

Happy Tree Friends 1 - První krev

(video kompilace)
  • USA Happy Tree Friends: Volume 1: First Blood
všechny plakáty

Obsahy(1)

První díl zabijácké klasiky... PRVNÍ KREV Happy Tree Friends jsou roztomilá plyšová zvířátka, jejichž každodenní dobrodružství končí katastrofou. Nezáleží na tom, jak nevinně jejich den začíná, ale vždycky končí ublížením na zdraví nebo smrtí. (oficiální text distributora)

Recenze (145)

Arccos

všechny recenze uživatele

Mám velice rozporuplné pocity, takže úplně selhávám ohodnotit. Na jednu stranu je to zábavné, ovšem musíte mít smysl pro humor, který je tak trochu "jiný". V tomto seriálku totiž morbidnost, násilí, krev, maso, smrt, upálení, rozčtvrcení a tak podobně nejsou prostředkem k vybudování pointy - to JSOU pointy. Jediné pointy! A to vše v kontrastu k záměrně přeslazeně milým zvířátkům, které výše uvedenými zážitky trpí. Docela si dovedu představit, že mnozí lidé budou znechucení nebo pohoršení. Mě to bavilo. Ale na druhou stranu nemůžu nevidět, jak primitivní to všechno je. Připomíná mi to pubertální, stejně násilné a morbidní malůvky v sešitech, kterými jsme se jako kluci bavili (a holky dělaly "fuj!"). Navíc zábava nemusí mít dlouhého trvání, protože ono je to vlastně pořád dokola a prvotní šokem vyvolaný zájem vyprchá. A samozřejmě nezapomeňte - tohle v žádném případě NENÍ seriál pro děti (ža ano, Dudku). (Poznámka k DVD: Je velmi krátké. Celkem jen dvanáct několikaminutových epizodek a bonusy, takže si koupi promyslete.) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Partia lesných kamarátov a ich dobrodrúžstva, ktoré na konci skrývajú poučenie, čo by ste, deti, (ne)mali robiť. Nevidím nič zlé na tejto milej sérii animákov určenej tým najmenším. Moje malé prorotstvo: tento skvost sa časom zaradí medzi kulty detských filmov ako Mrázik, Snehulienka a sedem trpaslíkov, Pupoluška, či Texaský masaker motorovou pílou. ()

Reklama

Zalost 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasický seriál krátkých příhod roztomilých kreslených zvířátek, která umírají brutální smrtí. Protože premisa je jasně daná (smrt jednoho až všech protagonistů), jde spíše o nápaditost a způsob provedení oněch smrtí. A v tom jsou Happy Tree Friends skutečně dobří, takže pokud nemáte předsudky, pobaví :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

14 epizod dnes uz prakticky kultovniho "serialu" sice neprinasi nic noveho oproti tomu, co bylo k videni na netu, ale porad se na umrti zviratek hezky kouka. Samozrejme je kvalita jednotlivejch epizod kolisava, ale nikdy se nedostanou pod prumer a ty smrti jsou pokazdy originalni. K tomu prijemna animace, chytlava uvodni pisnicka a je to 5*. ()

R´Hell odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděla, neuvěřila bych, že z jednoduché animace se dá udělat tak brutální (a kupodivu velmi oblíbený) seriál. Místy nápadité, nicméně příliš primitivní. A jak už tu píše Arccos a jiní, je potřeba mít specifický smysl pro humor. Něco jako: "HA, HA teď mu rozmlátili hlavu.... HA HA HA". Zaráží mě, že to někoho rozesměje na celé kolo. Všichni se divíte týrání zvířat a jiným násilnostem, za které můžou nezletilí, ale přitom podporujete něco volně šířitelného, co posunuje jejich hranice tím, že ukazuje kam až lze zajít a že je to vlastně docela sranda.Tento kult mě minul velikým obloukem, díkybohu za to. ()

Zajímavosti (2)

  • Podle seriálu byla vytvořena také počítačová hra, která nese název „Happy Tree Friends: False Alarm“. (Terva)
  • Příběhy byly původně kresleny pro internet, kde si svou premiéru odbyli v roce 2000. Teprve pozdějI byly vydány na DVD. (Terva)

Reklama

Reklama