Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Marius 

všechny recenze uživatele

Ako režisérska prvotina je CoDM vynikajúca, Clooney ukazuje množstvo originálnych nápadov, bohužiaľ nimi film až prehusťuje, čo spôsobuje že žiadny z nich sa nevryje poriadne do pamäti. Film sa tiež snaží hrať na príliš veľa pieskoviskách, balansuje medzi biografiou hlavnej postavy, kritikou obsahu vyselania médií a thrillerovou linkou na Chuckových misiách a toto balansovanie nie je zvládnuté práve najlepšie. Možno je to spôsobené práve osobitosťou Kaufmana ako tvorcu scenára. Výborní sú všetci herci , vyzdvihol by som najmä Rockwella a Barrymore, ostatní im výborne sekundujú poväčšine v epizódnych rolách až cameách ( poteší najmä Clooneyho fór s umiestnením Pitta a Damona). 8/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman a jedna z jeho Confessions of a Sick Mind, i když Clooney ji v tomto případě údajně změnil k obrazu svému. Apropo, pan režisér předvede spoustu skvostných nápadů (rošáda šálků, znečištění bazénu ze skákacího prkna), některé naopak vyšumí do šedivého ztracena, nicméně v něm už začala doutnat ta posedlost TV vysíláním, prostřednictvím které o tři roky později tak brilantně popřál dobrou noc a hodně štěstí. Co něco podobného natočit i u nás? Třeba takový Saša Hemala jako nelítostný zabiják BIS na volné noze… ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu jsem si připadal jako po zhlédnutí snímku Muž na Měsíci. Další osobnost americké společnosti, o které toho moc nevíme a byla nám přiblížena filmem se skvělými hereckými výkony, atmosférou i myšlenkou. Potlesk si kromě Charlieho Kaufmana jistojistě zaslouží i George Clooney. A nejen za režii. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

je jasne, ze spojenie charlieho kaufmana a georga clooneyho predznamenava uspech. prvemu to slape s perom v ruke, druhy je sikovny herec a hlavne zaujimavy reziser..k milujte svojho zabijaka som sa dostal az teraz a musim uznat, ze ide o podareny kusok. sam rockwell je fakt vyborny a po cely cas sa je na co pozerat. pre mna pevnych 80% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco hodně filozofického, ale tenhle film je opravdu vtipný jemným ironickým humorem, který rozesměje každého, zvlášť scéna kde vystupují Dammon a Pitt nebo ta, kde kde Hauer s Rockwellem táhnou východního agenta do žigulíku a z okýnka koukají nohy z běžkami. Ovšem i celková myšlenka ukrytá spíš v druhém plánu je rozhodně zajímavá. Neuvěřitelné, že je to podle skutečného příběhu! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • CIA popřela, že by pro ně Chuck Barris kdykoliv pracoval. (don corleone)
  • Hodně delších scén bylo natočeno na jeden záběr, například scéna v lobby NBC nebo záběry z Dating Game. Herci běhali za kamerou aby se dostali na svou pozici pro další záběr. (don corleone)
  • Scenárista Charlie Kaufman nebyl spokojený s tím, jak George Clooney s jeho scénářem ve filmu naložil. Nevyhovoval mu ani konec filmu. Prozradil to v roce 2004 v rozhovoru pro časopis Arena. Posteskl si také, že spolupráce s režiséry Spikem Jonzem či Michelem Gondrym vypadala úplně jinak, než právě s Clooneym. (mnx)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama