Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (301)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pixar (jako obvykle) v plné parádě. Dnes už je animace lehce zastaralá, ale na rok 1998? Neskutečná věc. Krásné detaily minimalistického díla, které by ve výsledku mohla zničit jedna neopatrná bota, jsou dechberoucí a i příběh tradičně nezaostává. Není to sice jeden z klenotů Pixaru, ale 5 * si pořád zaslouží. 90% ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Na modré roztomilé mravenečky jsem byla donucena dívat se asi tak pětkrát v průběhu dvou dnech kvůli mé malé sestřence, která chtěla vidět kobylky. Kobylky! Člověk by řekl, že malé děti ocení třeba tu tlusťoučkou housenku nebo krásného motýla. Ale ne. Prostě divné zelené zjizvené kobylky. Když jsem to zapnula a našla tu scénu, kdy se kobylky vynoří z mlhy a hrozivě se mračí, roztřásla se a vlezla mi na klín. Ale kvůli kobylkám jsem to musela zapínat pětkrát..... ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Pixar a jeho animáky mám sice ráda, tudíž jsem se na Život brouka těšila nesmírně, ale opět se dostavilo mírné zklamání. Ono už v animácích nelze nic moc nového vymyslet a grafika mě taky neohromí, protože já se u filmů soustředím hlavně na příběh a vizuální stránka mě zase tak moc nezajímá. Beru to spíše jako samozřejmost či doplněk, ale ne jako základní stavební kámen filmu. Příběhy se pořád opakují, mravenci tu taky byli. I když tohle byl asi jeden z prvních filmů, kde se malí tvorečkové objevili, má film smůlu, protože jsem jej viděla jako poslední. Zkrátka už mě animáky neohromí a začínají mě pomalu ale jistě nudit. I když jsou sebevíc roztomiloučké, já hledám kvalitní příběh a ne infantilní zábavu. Takže bohužel, jenom tři hvězdy, protože na víc to už dnešní animáky ztěží vytáhnou. Chtělo by to konečně něco jiného a ne furt všechno dokola... ()

k212 

všechny recenze uživatele

Po stránce technické jde jistě o velmi nadprůměrný film, ale myslím si, že AntZ měl více "ducha", ať je to tím, že to bylo inspirováno Woody Allenem a jeho neurózami všeho druhu, nebo jen tím, že to bylo přece jen více pro dospělé, než Žiivot brouka - u toho se dokonce nenudí ani děti (což u AntZeta určitě ano). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech slabsich pixarovskejch animaku, coz je taky trochu dany tim, ze ve stejnym roce vzniknul Mravenec Z a ten se mi libi vic. Coz ale neznamena, ze by tohle byl nejakej prusvih, to urcite ne. Sice nenabizi buhvijak originalni namet a dneska uz animace pusobi trochu jednoduchym dojmem, ale narozdil od novejsich pixarovek se nesnazi nijak vyrazne poucovat a je to spis proste zabava, kolikrat navic prijemne akcni a s povedenou hudbou a zvukama. Proste takova nenarocna a zabavna animovana blbost. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • Když hlavní hrdina v baru nedopatřením strčí do nasávajícího komára a řekne „promiň, kámo,“ měl by říct spíš „promiň, dámo“. Krev totiž, jak známo, sají toliko komářice. (Brtniik)
  • Ve filmu se - stejně jako v mnoha dalších snímcích studia Pixar - objevuje vůz Pizza Planet. (DexMASTER094)
  • První počítačově vytvořený film, jenž byl promítán v poměru stran 2,35:1. (D3VIL)

Reklama

Reklama