Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (301)

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Na modré roztomilé mravenečky jsem byla donucena dívat se asi tak pětkrát v průběhu dvou dnech kvůli mé malé sestřence, která chtěla vidět kobylky. Kobylky! Člověk by řekl, že malé děti ocení třeba tu tlusťoučkou housenku nebo krásného motýla. Ale ne. Prostě divné zelené zjizvené kobylky. Když jsem to zapnula a našla tu scénu, kdy se kobylky vynoří z mlhy a hrozivě se mračí, roztřásla se a vlezla mi na klín. Ale kvůli kobylkám jsem to musela zapínat pětkrát..... ()

numi 

všechny recenze uživatele

Pravý a nefalšovaný rodinný film se vším, co k tomu patří. Někdy se od podlahy zasmějete, jindy na té podlaze raději zůstanete. Příběh je sice tuctovka na každodenní použití, ale to u rodinných komedií opravdu není důležité. Kvalitní animace se zase od Pixaru očekává, takže jediným důležitým kritériem je opravdu ona zábavnost, a ta je na solidní úrovni. Nudou se člověk prostě neukouše. Exisuje spousta lepších animáků, ale také spousta horších. A Život brouka výrazněji nevybočuje ani na jednu stranu. [prosinec 2007] ()

Reklama

PALINO 

všechny recenze uživatele

ŽIVOT CHROBÁKA je jedným z prvých počítačovo animovaných filmov a tak sa dnes už môže zdať jeho animácia trošku zastaralá, ale to nie je vôbec podstatné, pretože nie je dôležité, aby nám animák vyrážal dych svojím výzorom, ale aby sme sa pri jeho sledovaní dobre bavili a to sa dlhodobejšie nedá dosiahnuť bombastickosťou animácie, ale hlavne príbehom a postavami. A tie má ŽIVOT CHROBÁKA na dobrej úrovni. Príbeh je síce triviálny, ale je vyrozprávaný veľmi svižne a zábavne a navyše je v závere okorenený o akčnú lahôdku. Takisto postavy sa celkom vydarili, či už je to sympatický Flik, princezná, zákerný Hopper alebo cirkusoví chrobáci, všetko sú to postavy, ktoré sú dobrým základom pre film. A ŽIVOT CHROBÁKA je naozaj dobrý film. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Ďalší Pixarovský animák a ďalšia trefa do čierneho! Možno nie tak výpravné, ako ich neskoršie snímky, a ani nie tak dobre animované, ale rozhodne hodné vašej pozornosti - trochu zamrzí prílišná orientácia na neskoršie ročníky, ktorej manifestáciou je celé to kolokvium cirkusových hercov, muzikantov a klaunov, no na druhej strane starší diváci nájdu v Živote chrobáka veľmi presnú a uštipačnú satiru dnešnej spoločnosti - odvážnejší by dokonca mohli hovoriť o akejsi parafráze na "nežnú revolúciu"... Tak či onak, je o čo stáť - verte mi. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asi je to na mě už moc dětské nebo okoukané. Nebavilo mě to tolik jako dříve. Spíše jsem se nudila, hlavně začátek je zdlouhavý, bavilo mě to jen chvílemi, když se tam konečně objevily cirkusáci, ale i tak to nebylo ono. Za mě průměrná pohádka, na kterou se stačí podívat jednou za rok, nepustila bych si jí vícekrát. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (34)

  • Pro potřeby filmu byla vytvořena takzvaná "bug-cam". Byla to kamera, uložená na plošince z lega, jejímž úkolem bylo sledovat svět na zahrádce společnosti Pixar. Podle záběrů, pořízených touto kamerou, byly poté vytvořeny pohyby filmových postaviček. (Terva)
  • Jméno Atta (Julia Louis-Dreyfus) odkazuje na druh mravence konzumujícího listí. Česky se tomuto rodu říká střihač. (D3VIL)
  • V začiatkoch výroby sa uvažovalo o názvoch "Army Ants" alebo "The Ant and the Grasshopper". (Greenpeacak)

Reklama

Reklama