Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (474)

boshke 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva, ale pořád lepší než pitomá čtyřka. Způsob, jak Rockyho připravili o všechny peníze, byl poněkud sporný (lze vůbec poskytnout plnou moc někoho jiného bez jeho vědomí?), nějak ho však na dno dostat museli, že. Mezi spodinou se pak rozvíjí slušný příběh. Pouliční rvačku v závěru jsem uvítal, zejména když všechny duely v ringu probíhaly podle stejného (ohraného) scénáře... V Rockyho případě jdu prostě ve všech dílech až na trojku proti proudu... 70% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Rocky se konečně smířil s tím, že už mu zdraví neslouží, a měl by jít do boxerského důchodu. Ujme se mladého boxera, který mu připomene sebe samého na počátku kariéry. Jenže chlapci jde hlavně o slávu, takže Rockyho trenérskou stáj opustí. Veřejnost ho ale nepřijme, takže zpruzený mladík zajde za Rockym, a utká se s ním přímo na ulici. Filmu na zábavnosti trochu ubírá absence klasického schématu předchozích dílů, kdy se Rocky dostal na dno, potom trénoval (běh do schodů!) a nakonec dal na budku záhorákovi. Jinak moc nechápu výtky, že se jedná o nejhorší díl. Mě mnohem víc nudila trojka, která se nenápaditě snažila napodobit díly předchozí, a ještě k tomu byla tupá. Takže, žádná sláva to není, ale bitka na konci docela ujde (strohá, tvrdástreetfight:-). A závěrečná hláška, v níž se Rocky přizná, že do teď netušil, že na těch tolikrát vyběhnutých schodech (a to tam má i sochu!) se skrývá galerie, je perfektní. („Budeš mít rád Piccassa.“ „Ale jo, já mám rád skoro každýho.“) ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Páté pokračování Rockyho není tak kvalitní jako čtyřka, ale rozhodně to není žádný odpad nebo dokonce jak tady někdo píše díl, který neměl nikdy vzniknout. Sly si tentokrát nesedl na režijní židličku a možná je to škoda. Scénář je pravda, že místy pokulhává, ale zas tak špatné to není. Kdyby tento díl byl natočen dřív tak by byl hodnocen mnohem lépe. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +příběh pokračuje, závěrečný sobouj -je toho víc/// Rocky pětka je z velké části hodně depresivní, myšleno pro diváka. Rocky příjde o peníze, díky tomu o majetek a vrací se do míst kde začínal. Zde se ujme mladého boxera, kterej nechal mozek v šuplíku a začne ho trénovat. Ten mladej boxer je však celkem nesympatickej, dabuje ho o 20 let starší chlap, což na charismatu moc nepřídá, ale co je nejhorší, že se mu Rocky věnuje na úkor syna a rodiny. Ještě že je ten mladej boxer tak hloupej, aby měl Rocky důvod mu dát do držky. To je taky v podstatě jediná dobrá, ba přímo výborná scéna tohoto filmu. Jinak je Rocky V nejslabší z celé série. Není nezbytně špatný, ale je zde málo hudby, málo zapamatovatelných scén a kupodivů zde chybý i pořádný soupeř. Přesto jsem rád sledoval i tyto osudy Rockyho a troufám si hádat, že nejnovější filmu bude pro mě hodně citovou záležitostí./// Celkem 64%/// ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nech si všetci trhnú, ale Rocky bol pôvodne dráma, kde sa boxovalo. Za to že trojka a štvorka z celej série urobila boxerské jatky, tento film nemôže. Na oscara tak ako jednotka sice nešliape, ale je to normálny príbeh. Trochu viac akcie by ho oživilo, ale ja som spokojný. Jediný problém je asi len v tom veľkom skoku od ultradivokej rezničiny s Dolphom ku komornému filmu... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Jedná se o první film série, kde je uvedeno pravé Rockyho (Sylvester Stallone) jméno. Zmíní ho George Washington Duke (Richard Gant) při prvním setkání Rockyho a Tommyho (Tommy Morrison) u Duka v limuzíně, kdy Rockyho osloví jako Roberta Rockyho Balbou. (DEXTER099)
  • Sylvester Stallone (Rocky) původně zvažoval Rockyho smrt na konci filmu, ale nakonec scénář přepsal s tím, že by to bylo jako zabít Supermana. (HellFire)

Reklama

Reklama