Reklama

Reklama

Dynastie Nováků

(seriál)
Rodinný / Komedie
Československo, 1982, 10 h 48 min (Minutáž: 47–51 min)

Režie:

Ivo Novák

Hudba:

Petr Hapka

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Josef Kemr, Jaromír Hanzlík, Hana Maciuchová, Kateřina Macháčková, Taťjana Medvecká, Oldřich Kaiser, Jarmila Krulišová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Po třináct dílů se budeme setkávat s rodinou, která prožívá své problémy i radosti. Každý člen této železničářské rodiny žije svůj život se svými nejbližšími. Život, v němž všichni dohromady vytvářejí rodinný kolektiv, a to nejen tím, že rádi a s chutí muzicírují. Rodu Nováků vévodí patriarcha Maxmilián, bývalý strojvedoucí. Jeho syn Jan vede brigádu socialistické práce na elektrifikaci. Janova dcera Lida funguje jako výpravčí a syn Martin právě dokončil železniční průmyslovku. Jen starší syn Pepa se odrodil. Je mistrem v autoservisu. Otec Jan převzal u příležitosti svých padesátin vyznamenání, může spokojeně rekapitulovat svůj dosavadní život. Jenže ta spokojenost dostala v noci trhlinu, která mu pokazila nejkrásnější den jeho života. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe Vyprávěj” stačí se podívat na Dynastii Nováků a tak se žilo za socialismu všichni měli všechno ale sehnat SONY nebo zahraniční auto to byla alfa omega spokojených života, alespoň vypadat jako že žijeme jako na západě… morální katastrofa jako následující 90’ léta morálního úpadku až do dnešní doby. Nejde o chudobu materiální ale duchovní. Tohle je ošklivé zrcadlo bohužel stále funguje. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší na celém seriálu je pro mně nesmírně protivná a kýčovitá titulní skladba, kterou snad nemohli myslet vážně! Druhá věc je naprosto nevyhovující barva obrazu, díky které divákovy oči dostávají pořádně zabrat. Samotný děj a postavy také nestojí za nic. Jsou to vlastně jakási starší Rodinná pouta. Herecké obsazení kvalitní, scénář však nedostačující. Jeden z nejhorších českých seriálů, který dnešní mladou generaci těžko osloví. ()

Reklama

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Už jsem si docela zvykl, že při zdejším velmi nízkém hodnocení (odpad či jedna hvězdička apod.) jakéhokoliv z našich starších seriálů je velká šance, že jeho úroveň bude ve skutečnosti výborná a jsem potěšený, že přesně tento případ nastal i u tohoto scénáristicky velmi podařeného a herecky skvěle obsazeného seriálu, který si za pár let s velkou chutí znovu rád pustím. Škoda, že dnes už nikdo takto výtečné seriály napsat, natočit, ani zahrát neumí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Opět český seriál, který se do dnešní doby zoufale nehodí svým pojetím. Snad každý si všimne, že je to naprosto bez děje a vše se většinou odehrává v zoufale zařízeném bytě přeplněném lidmi a krámy. Pak prostřih na Víznera s Janžurovou, jak pořád něco "chálují", a dokonce se jim to i vymstí, když v jednom díle snědí zkažené rybičky. Kaiser chodí obdivovat zpěvačku v podání Medvěcké, ale s hlasem Zelenkové. Kemr nalíčený na dědu ve věku nejméně 80 let, vyvolávajícího dojem, že přespává v rakvi. Dalo se dívat jen na parádní model železnice, občas to zahrálo na dobrou náladu tehdejší trudomyslné doby. 20% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nápad natočit seriál o železničářích je výborný. Seriál jako takový vůbec špatný není i herecké obsazení se povedlo. Tak, kdepak je to jádro pudla? To bude asi v něčem úplně jiném. Dynastie Nováků samozřejmě není jenom o vlakách a práci okolo nich. Je především o rodinných vztazích a o tom, co rodina prožívala a zažila. V současné době se bohužel točí mnohem horší seriály, které by tomuhle ani konkurovat nemohli. Stačí se podívat na televizní obrazovky, co nám některé televize rádi servírují a ještě na tom stavějí. Pan Kemr měl úžasné vláčky. Tenhle seriál zblajznu v klidu a žádná zdravotní újma po něm nehrozí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (42)

  • Josef (Jaromír Hanzlík) má na předním sedadle spolujezdce uloženou malířskou stříkací tlakovou nádobu, když ale nabere stopaře, je zařízení uložené na zadních sedadlech. (sator)
  • Nápravný ústav pro mladistvé se točil na Hořovickém zámku. (sator)
  • Když si Martin (Oldřich Kaiser) chystá bicí, je na obalu velkého bubnu (šlapák) zřetelně vidět nápis „MIMIKRY“, což je rekvizitní pozůstatek z natáčení epizody Mimikry (1979) seriálu 30 případů majora Zemana (od r. 1974), kde si shodou okolností zahrál i Oldřich Kaiser. (Scott67)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Reklama

Reklama