Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitelka tance Rebecca Taylorová a dětský psychiatr Sam Faulkner oslavují pět společných let na pláži. Rebecca, které je přes třicet, by se ráda vdala a touží po dítěti, ale Sam nemá zájem cokoli měnit. Kvůli své profesi má k dětem rozporuplný postoj a zastává názor, že si lidé děti pořizují nezodpovědně. Na pláži se Rebecca a Sam seznámí s Gail a Martym Dwyerovými a jejich třemi neposednými dcerami. Cestou za jejich přítelem, malířem Seanem Fletcherem, Rebecca Samovi oznámí, že je těhotná. Sam je v šoku. K Seanovi se také vypraví rodina Dwyerových. Gail je Seanovou sestrou a s Martym se pochlubí, že čekají další dítě. Sean Sama v jeho názoru na děti podpoří – prohlásí, že děti nechce, protože soužití s nimi by mu všechno vzalo. Když si Rebecca uvědomí Samův vlažný postoj, řekne mu, že sice vidí, že na dítě připravení nejsou, trvá však na tom, že si ho ponechá... Skamarádí se s Gail, která jí jako zasloužilá matka může v lecčems poradit. Samovi nezbývá než souhlasit. Když Rebeku doprovází na první gynekologickou prohlídku, přijme je roztržitý doktor Kosevich, původem Rus. Když zjistí, že Sam má doma kocoura, přikáže, aby se ho kvůli možné nákaze zbavil. Rebecca Samovi zase doporučí, že by měl prodat své milované porsche a koupit větší vůz. Samův život je náhle vzhůru nohama. První tři měsíce je Rebecce špatně, a proto se odmítá se Samem milovat. A později se začne obávat, že by mohli miminku ublížit. Sam je nervózní a při tenisu řekne Seanovi, že je sexuálně frustrovaný. Sean však najednou obrátí a tvrdí, že by už taky rád měl rodinu... (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

jane1106 

všechny recenze uživatele

Místy trochu přitažená za vlasy, nicméně opravdu vtipná komedie (dračí muž v supermarketuxD, nadšený ploditel Tom Arnold v porodnici, dr. Kosevich a jeho metody) o strastech a slastech partnerského života zpestřeného neplánovanou graviditou. Hugh Grant tady válí, myslím, že se jedná snad o jeden z jeho vůbec nejlepších výkonů a popravdě jsem netušila, že tenhle bledý Brit s (tehdy ještě) úděsným účesem má nějaký bavičský talent. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tak průměrná komedie, že výraz s křivkou uprostřed až definuje. Je to totiž hodně romantická, předvídatelná a chvílemi dojemná limonáda, která snad ani nemůže urazit. Co potěší je neokoukané duo Hugh Grant a Julianne Moore. Pro někoho možná inspirace, pro jiného nuda a vnuknutí na něco tvrdšího, já to vidím tak na pomezí. Humornost snímku obstarává ještě v miniroličce výborný Robin Williams. Jinak se Chris Columbus příliš nepředvedl, má na víc. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Úspěšný dětský psycholog Sam (Hugh Grant) má vše, co si jen může přát - krásnou přítelkyni Rebeccu (Julianne Moore), nový být a nové auto. Když si myslí, že už jen nic lepšího nemůže ani potkat, Rebecca mu sdělí, že čekají dítě. Samo toto sdělení Sama vyvede z míry, tak že své porsche rozbije o nějakej bagr, ale když vidí svého přítele Seana, jak si užívá jako svobodný a také Martyho, který už má dětí hafo a nevím kam skočit, je z toho vůbec celej přepadlej. Až do okamžiku, kdy od něj Rebecca uteče a on náhodnou uvidí na ultrazvuku svého syna - to jeho celý pohled na potomka změní. A musí nasadit všechny síly, aby získal Rebeccu i syna zpět ... Příjemná komedie, která sice ničím dvakrát nepřekvapí (až teda na šíleného gynekologa v podání Robina Williamse) ale také nijak nezklame. Ve filmu se objevuje dost hereckých hvězd, a i když nikdo z nich dvakrát nezáří (teda až na výše zmíněného Robina Williamse), tak nejsou špatní - Hugh Grant by se sice nemusel tak šklebit (v novějších filmech z toho už vyrostl), Julianne Moore to velmi sluší a Jeff Goldblum, Tom Arnold či Joan Cusack jen příjemně dokreslují atmosféru. Chris Columbus prostě takovéto komedie umí. ()

kachnacekk 

všechny recenze uživatele

Režie: Chris Columbus, Hudba: Hans Zimmer (můj oblíbenec) Film obsazený příjemnou ústřední dvojicí v podání Hugha Granta a Julianne Moore. Komedie u které se člověk nejen zasměje, ale i zamyslí. Nejvíc se mi líbila scéna, kdy se snaží dostat do nemocnice a posbírají po cestě polovinu města. A pak roztržitý gynekolog z ruska. Film příjemně ubíhá, nikde jsem nenalezla nějaké slabší nebo hluché místo.. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Mohl to být docela dobrý film, nebýt toho příšerného porodu - větší pitomost snad už nemohli vymyslet. Lituju dívky a ženy, které ještě nerodily, nejen za tento, ale všechny filmové porody a vzkazuju: Nenechte se vyděsit! Dva body dávám za ten zbytek, který ušel, a co se mi opravdu hodně líbilo, byla hláška: "Působíš jako protilátka na radost" :-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Robin Williams chtěl původně hrát roli Barneyho, nakonec si zahrál doktora. (Terva)
  • V příběhu je několik odkazů na různé filmy, například na filmy Psycho (1960) nebo Kmotr (1972). (Terva)
  • Režisér Chris Columbus si ve filmu zahrál jednoho z hostů na svatbě, který políbí nevěstu. (Terva)

Reklama

Reklama