Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (189)

zsn 

všechny recenze uživatele

Fantastický film mého rozbouřeného mládí, zde jsem se zamilovala do Schwartzmana a Rourkeho. Btw životní role Rourkeho. Nekonečná jízda, kterou jsem jako náctiletá sjížděla pořád dokola, tak jako vynikající soundtrack k tomuto filmu a nějaké ty stimulanty. Vyzvedávám především Zwan - Number of the Beast https://www.youtube.com/watch?v=U01_F_PJ_GY - rozkoš. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní tvůrce klipů Jonas Akerlund občas podnikne výlet do filmové oblasti, kde ovšem už tolik neexceluje. Najednou v delší filmové stopáži mírně tápe, už třeba s obtížným žánrovým zařazením snímku, a až příliš se spoléhá na pestrý zástup herců, kteří jsou bez výjimky výborní. Film se pohybuje v několika žánrových rovinách, osciluje mezi bizarní fraškou s feťáky s podivným sociálním podtextem a dramatem zachycující špinavé charaktery, s kterými bychom se v reálu nechtěli konfrontovat. Vše vychází přesně napůl, protože režisér není brilantní vypravěč, ale s herci pracovat umí a vizuální hrátky s kamerou nezapřou, že na režisérskou stoličku usedl tvůrce videoklipů. ()

Reklama

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Sotva film začal, začala jsem se sama sebe ptát, jestli jsem si náhodou něco nepíchla než sem ho zapla. Když sem nabyla dojmu, že asi ne, začala jsem přemýšlet, jestli jsem si nevařila čajíček z houbiček či si nevykouřila dýmku míru, ale došla jsem k názoru, že též asi ne. Pokuď chcete poznat jaký to je být "sjetej" a přitom to nezkoušet s ryzikem vedlejších účinků, určitě si pusťte tento film. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš tendenční film, jestliže vás podobně laděný kultovní Trainspotting či Rekviem za sen provede závislostí, seznámí s tripem zevnitř, protáhne touhle bizarní zkušeností a na konci vás nemilosrdně rozdrtí a nenechá ani tu nejmenší iluzi o tom, že tahle amfetaminová jízda by mohla být za určitých okolností prima a cool, tak Šňup nechává tahle vrátka otevřená, což se dá označit jako přístup hodně kontroverzní. Tedy mnohem více kontroverzní než obscénní chování snad všech postav a jejich vulgární mluva, což už je dneska ve filmovém průmyslu celkem standard. Formálně je film ale hodně povedený - postmoderní mix videoklipových střihových postupů, atraktivních záběrů kamery, animovaných intermezz (to co tady ale musí tvůrci kvůli závadnému obsahu sdělovat animovaně, to klidně dokáží tvůrci Trainspottingu uhrát v normální scéně!), chytře volených dějových zkratek, hudby od Billy Corgana (ex Smashing Pumpkins) atd. To jsou ty kladné stránky - ze Šňup je však cítit mírný kalkul, je až příliš vypočítaný na efekt...a to jiný než pubertální divák lehce prohlédne... Podobné filmy: Rekviem za sen / Requiem za sen, Trainspotting, Strach a hnus v Las Vegas, Acid House ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Šňupu, šňupeš, šňupeme.. v téhle stylové jízde šňupou úplně všichni jakoby se nechumelilo. Sama jsem si při všech těch míhajících obrázcích připadala jako na tripu. Ale tak do smíchu jako všem protagonistům mi nebylo, spíše jsem se cítila trochu dezorientovaná z toho, co ty obrázky vlastně znamenaly. Vypadaly moc pěkně, ale ten obsah..ten OBSAH! Naprosto o ničem. Stylizované originálně, avšak těch momentů jako hovno v záchodě bylo příliš a na mě to tedy působí jako ne úplně kvalitní matroš :-) A jediné co kromě vizuálu stojí za zmínku je Brittany Murphy, díky které jsem to přežila až do konce. Účinky "Spun" doznívají a zbyla jen jakási pachuť, po které absťák mít určitě nebudu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Během natáčení „šnupání“ bylo namísto kokainu použito sušené mléko. (Skarface)
  • Rob Halford, než se začal věnovat zpěvu, pracoval v sexshopu a je také homosexuál, ve filmu tedy v podstatě hraje sám sebe. (Memphis666)
  • Prodavače v sexshopu ztvárnil zpěvák kapely Judas Priest Rob Halford. (Stocki)

Reklama

Reklama