Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Neuvedomelé feťácke zbližovanie množstva zaujímavých a odpálených tvárí sa vôbec nemusí hanbiť, ale zas sekať prsia tiež nemôže. O tom pokoj, vidím Aronofského, nemôžem prehliadnuť Tarantina a cítim snahu o vytvorenie tendenčného komplexu už kedysi poznaného. Milý pokus aj vďaka trefne vybraným osôbkam pohybujúcim sa po poli nezaniká, no "Šňup" ako celok triešti moje (a zrejme nielen moje) zmysly a aj keď ho nezatracujem, radosťou po plafón neskáčem. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Klipová záležitosť, ktorá vás buď chytí, alebo odradí. Ak je Aronofského Rekviem za sen naozaj zabijácky "štof" , ktorý vás rozdrtí, toto je taký ľahučký "jointík". Jednu hviezdičku navyše pridávam za posledné minúty filmu, kedy celé to zbesilé tempo stíchne - až doslova zaspí - a vám docvakne, že zasa až taká sranda to nebola. ()

Reklama

frolish 

všechny recenze uživatele

Originalna a vtipna mozaika pribehov DOKONALE zahranych postav. Mam rad filmy o drogach a filmy s napaditou reziou a toto mi fakt sadlo. Rychle epilepticke prestrihy obcas posobili trochu samoucelne, ale filmu nakoniec nemozno upriet ani hlbku a prirodzene podany moralny podtext, napriek tomu ze islo hlavne o pobavenie. Sceny s policajnymi zatahmi genialne. 90% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po pravde receno, az takovej ulet sem necekal. Tentokrat je hlaska na obalu dvd "Dávka, kterou sotva vydejcháte" presna. Uvodnich deset minut je neskutecny psycho, reziser se vyziva v detailnich a zrychlenejch zaberech, az se mi z toho misty delalo soufl. Pak se nastesti trochu uklidnil, ale porad to byl slusnej ulet. Sice je tu krapet slabsi pribeh, ale vsema tema kamerovejma vychytavkama a skvelejma scenama to reziser skvele zamaskoval. Animovany sekvence nemaj chybu, zvlast ta se stripterkou a nejvic z celyho filmu me dostal Rourkeuv projev ala prezident o tom, jak musime milovat kundy. Tvurci se s tim fakt nesrali a sprosty slova tu jsou v jednom kuse. Co se tyce hercu, to byl fakt dokonalej vyber. Hlavni hrdina v podani Jasona Schwartzmana je asi nejnormalnejsi postava filmu. Pak tu je neskutecne drsnej Mickey Rourke se skvelejma starostma - uvarit drogy, nakoupit prisady, zajit na striptyz, koupit porno, pozvat si kurvu na trojku s pritelkyni a na zaver navsteva teplyho bosse. Taky potesi John Leguizamo, kterej, kdyz si narve na ptaka ponozku, tak nevite, jesli ho litovat nebo se mu smat. On je celej film takovej, ze nevite, jesli se smat nebo se zdesit. Nema cenu tu vyjmenovavat vsechny herce, vsichni byli skvely, takze uz zminim jen krutyho Stormareho a Chloe Hunter, jejiz role byla lezet naha privazana k posteli po vetsinu filmu. Proste kvalitne natocenej a kvalitne zahranej film se super vychytavkama, kterej se neboji ukazat i nejaky odvaznejsi veci a u kteryho se budete smat a zaroven vas znechuti. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Drogy, říká se, že kdo je jednou zkusí, stane se na nich závislý. A přiblíží si smrt. Něco na tom asi bude. Jediným filmem, který dokonale vystihl dealerskou atmosféru a všechno kolem drog byl film Rekviem za sen. Moc se mi líbil a právem je ve 200 nejlepších. Když jsem přišel do trafiky a z mých úst zaznělo, že chci film Šňup, tak se trafikantka lehce pousmála. Ani se jí nedivím. Tento snímek s nezvyklým názvem je zvláštní. Musím vás upozornit, že až se budete dívat, tak nepojídejte žádné jídlo, protože v tomto filmu je hodně scének, které jsou velmi nechutné. Hlavně ta na WC. Kamera působí chaoticky a v některých momentech nevíte, kde vám hlava stojí. Dealeří ve filmu šňupají o sto šest a postupně si ničí své životy. Na druhou stranu musím alespoň trochu vyzdvihnout některé záběry, při kterých si budete myslet, že se nacházíte v opravdovém dealerském doupěti. Bohužel, po shlédnutí u mě převažuje více záporných, než kladných prvků, a tak film hodnotím slabými 40%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Rossovu lesbickú susedu si strihla Deborah Harry, známa tiež ako speváčka skupiny Blondie. (cure)
  • Cameo role režiséra Jonase Åkerlunda - ztvárnil zde potulného chlápka, kterému Ross (Jason Schwartzman) u autobusu dá čtvrťák. (Stocki)
  • Doktor, který říká větu "That's gotta hurt" (to muselo bolet) nad postelí Frisbeeho, poté co ho Spider Mike střelil do jistých intimních partií, je zpěvák a kytarista známý z kapely The Smashing Pumpkins Billy Corgan, který pro film složil několik skladeb. (Stocki)

Reklama

Reklama