Sheldon LettichKamera:
Richard H. KlineHudba:
Arthur KempelHrají:
Jean-Claude Van Damme, Geoffrey Lewis, Alonna Shaw, Corinna Everson, Philip Chan, Alan Scarfe, Bolo Yeung, Julie Strain, Kamel Krifa, Leo Lee, John Cheung (více)VOD (1)
Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)
Na Van Damme -ho to ma pomerne slusny scenar, reziser Sheldon Lettich taktiez vyzera, ze sa do filmu vyzna /dokaz v podobe Double Impact/. Aj ked Van Damme moc hrat nevie, a dejova linia je slabucka, chvalim perfektne akcne sceny, zaporaka Bolo Yeung-a a orientalne prostredie. Zral som to ako decko a zerem aj po 12 - 15 rokoch. Hodnotim ako celkom chutne filmove zradlo 84 % ()
Podle mě jednoznačně nejlepší Van Dammův film. Neskutečná atmosféra počátku 90.let, výtečná choreografie soubojů, které jsou krvavé, brutální a přehledné. Na akční béčko fajn příběh i scénář, démonický Bolo a výtečný Van Damme, který jako zlejší dvojče Alex naprosto exceluje. Plus neskutečně píchatelná Cory Everson. Kdyby se Jean držel furt takových filmů, brutálních a točených v Hongkongu, mohl si udržet status akční legendy. Jenže 90. léta jsou pryč a vrátit se to nedá, evidentně už ani filmově. 100%. ()
Je to samozřejmě perfektně béčkoidní film, ale před mnoha lety jsem byl na něm v kině a musím uznat, že zase taková nuda to nebyla. Pak jsem tento film viděl vícekrát na VHS. Mělo to povedený dabing, Van Damme byl na vrcholu, spoustu akce a nuda se nedostavovala. S odstupem času se film dá brát jako dynamická podívaná a nejvíce se mně vybavují totálně nepovedené scény s dvojníky, kteří Van Dammovi nebyli vůbec podobní. Za příval akce i příjemných humorných scén, ke kterým docházelo zejména při záměně obou dvojčat a sympatickou hereckou snahu Van Damma, si to 80% zaslouží. ()
Výborná akční klasika z 90. let, která podle mě patří k nejlepším filmům JCVD. V tomto akčním filmu hraje Jean Claude dvojroli, kdysi násilně odloučených dvojčat Wágnerových, kterým Zhangova mafie spolu s Griffinem zavraždila v Hongkongu rodiče. Zatímco Chada odveze bodyguard Wagnerových Frank do L.A. a vychová ho jako svého synovce, Alex se ocitne v sirotčinci a vyroste z něj překupník a drsný chlapík. Po 25. letech vezme Frank Chada zpět do Hongkongu, kde vyhledá Alexe a cesta za pomstou může začít... Ve filmu hraje i můj oblíbenec Bolo Yeung, se kterým má Van Damme luxusní souboj. Ve filmu je spousta pěkných akčních scén, povedené souboje a hlášky. Tento film mám rád s původním dabingem od dob Intersonicu, který se nachází i na DVD a BD. Za mě jasných 100% :) ()
SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (so slovenským dabingom): MARKÍZA = 10.4.2010, VanDamme-a dabuje MARTIN KAPRÁLIK --- Malo by platiť nepísané pravidlo, že na kinodabingy sa NESIAHA. Najmä keď len pred pár mesiacmi bežala táto klasická pecka porevolučných kín na STV s pôvodným českým kinodabingom od INTERSONICu. V MARKÍZE, ale od toho tancovania načisto zdementneli a asi nemajú čo robiť s peniazmi za SMSky, tak to predabovali. A od 7.4.2010 strihajú po vzore JOJ titulky už aj pri seriáloch. Ale zas by som bol vulgárny, tak už svoj komentár radšej končím. (11.4.2010) ()
- Jean-Claude Van Damme se kompletně postaral o choreografii všech soubojů. (korbitch22)
- Kredit koordinátor kaskadérů sdílí Vic Armstrong (USA) a John Cheung (Hong Kong). Ze známějších kaskadérů se natáčení zúčastnili: Peter Malota, Al Leong, James Lew, John Cheung (uveden jako Johnny Cheung) a Simon Rhee. (Rominator)
- Moon ( Bolo Yeung ) řekne ve filmu pouze 16 slov. (korbitch22)