Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Okouzlující Catherine McCornmack v roli inteligentní benátské kurtizány, která ukouzlí skoro všechny benátské muže, ale miluje jen jednoho. Příběh zní trochu jako klišé, ale film je nádherně, místy vtipně, místy dramaticky zpracován, že si vysoké hodnocení určitě zaslouží. Navíc nádherné Benátky a sympatičtí hrdinové. Je příjemná změna vidět R. Sewella pro změnu v kladné roli. Trochu mě překvapuje, že se C. McCormck, příliš neprosadila (teda alespoň já jsem ji dodnes nezaznamenala), protože zde předvádí výborný výkon. 90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom je Catherine McCormack ešte krajšia, ako v Braveheart a jediný film, v ktorom nie je Naomi Watts krásna, ani sympatická. Konverzačná dráma, odohrávajúca sa v krásnych benátskych exteriéroch nemôže sklamať žiadneho priaznivca kostýmových historických drám. Tento film je z tohto subžánru jeden z mojich najobľúbenejších. To vzhľadom na tržby nebol nikde okrem USA distribuovaný? No dosť hanba. ()

Reklama

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Příjemný příběh, nádherná výprava, škoda jen, že v některých chvílích upadá do filosofování a hrdinských proslovů. Možná by bylo i přijatelnější napsat inspirováno skutečným životem Veronicy Franco, než pravdivý příběh V.F., a pak ji obrat o manžela, děti etc. Ale to by se už odchýlili od romantického žánru, který se zas tak nevyvedl. Ano bylo tam pár krásných scén - pohledy do očí, loučení, ale nebyla tam taková, abych si ji uchovala v paměti, nebo si ten záběr chtěla pustit znovu. Zpracování, které rozhodně neurazí, ale až na kostýmy nenadchne. - Po delší době přehodnucuji a přidávám jednu hvězdičku - jsou tam dobré scény tj. momenty, kdy si Veronica drží Marca od těla. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Mé oblíbené historické období, Benátky, Rufus Sewell.... Krásná a talentovaná Veronica Franco (Catherine je jako obrázek, fakt) se stane prvně hrdinkou svého města,aby posléze se stala terčem církve a jejich procesů s čarodějnicemi....Kontrast bohémského života před a strachu z církve po je fascinující. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává v Benátkách v době, kdy být kurtizánou bylo společensky vysoce postavenou funcí. Životní příběh té nejlepší z nejlepších je postaven na slušné výpravě, dobově líbezné hudbě a slůšném zpracování. Nic naplat, že scénář je dost plytký a film není přespříliš zajímavý. Každopádně, představitelka hlavní role je nebezpečně krásná... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)
  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama