Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Okouzlující Catherine McCornmack v roli inteligentní benátské kurtizány, která ukouzlí skoro všechny benátské muže, ale miluje jen jednoho. Příběh zní trochu jako klišé, ale film je nádherně, místy vtipně, místy dramaticky zpracován, že si vysoké hodnocení určitě zaslouží. Navíc nádherné Benátky a sympatičtí hrdinové. Je příjemná změna vidět R. Sewella pro změnu v kladné roli. Trochu mě překvapuje, že se C. McCormck, příliš neprosadila (teda alespoň já jsem ji dodnes nezaznamenala), protože zde předvádí výborný výkon. 90% ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná krása je pro mě úplně náhodou nalezený poklad, který se mi nesmazatelně zapsal do srdce. Celý příběh nás jemně a elegantně provádí Benátkami v 16. století a sleduje osud beznadějně zamilované Veroniky Francové, která se kvůli povrchnosti a bezcitnosti tehdejšího světa rozhodne jít cestou kurtizány. Film pravdivě popisuje tehdejší poměry ve společnosti, postavení žen, strach lidí za morové epidemie a také krutost Svaté Inkvizice, jež krvavou cestou chrání křesťanství, které hlásá lásku, pokoru a odpuštění. Tenhle film je tak působivý nejen díky síle příběhu, ale na půvabu mu přidává také přirozenost a odzbrojující úsměv Catherine McCormack... a samozřejmě i Rufus Sewell, který byl vždycky mým oblíbencem. Myslím, že po shlédnutí tohoto filmu nejedna žena zatouží být kurtizánou... :) 100% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nebezpečné kráse se nedají upřít úžasné kostýmy, slušně vykreslená atmosféra doby, ale také chytlavost příběhu kurtizány, která se díky svému "umění" stala velice uznávanou osobou Benátek. Jak už to ale v životě bývá, každá mince má i tu druhou stranu, která dodává tomuto filmu v poslední části správnou dávku napětí. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Malebný film plný zidealizovaných nádherných Benátek. Příběh je nejen romantický a pikantní tím, že pojednává o slavné kurtizáně, ale hlavně je o lásce - jak duchovní a vznešené, tak smyslné, stejně jako zrazené nebo ukřivděné. A také o cti - ženské i chlapské. Catherina McCormack je nádherná, Rufus Sewel mi malinko nesedl. Ale celkově radost pohledět. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná krása Catherine McCormack sa mi síce nepáčila tak veľmi ako v Statočnom srdci, ale stále mala tej krásy a šarmu na rozdávanie. Všetky scény s ňou a Rufusom Sewellom boli jedna veľká lahôdka. Myslím, že ide o celkom pekné romantické spracovanie životného príbehu tejto slávnej benátskej kurtizány. 70/100 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)
  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama