Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (590)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak něco tak silnýho jsem opravdu nečekal. Na filmy o těchto týpcích vůbec nekoukám a tohle byla vlastně jenom vyjímka, od který jsem ani nic nečekal. A možná proto jsem výsledkem tak nadšen a tento film ve mně zůstane ještě dlouho. Elijah Wood do role fantasticky pasuje a nikdy bych nevěřil,že představitele Froda za pár uvidím ve filmu, kde dává kládáma lidem jen tak přes držku. Ostatní téměř neznámí britští herci jsou taky dost dobří. Bitky byly taky dobré a ten konec mi nijak zvlášť špatný nepřišel. Je to hodně silný příběh a možná jeden z nejlepších filmů na toto téma vůbec. Vřele ho doporučuji ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepochopím uřvané fanoušky,kteří jsou schopni se kvůli ubohému sportu prát,zabíjet a podobně.To je podle mě na hranici debility,ale i přes svůj odpor k takovému chování mě film dostal.Sympatické obsazení,strhující atmosféra,plno emocí..dokonce mě to zasáhlo natolik,že na konci mi ukápla nějaká ta slzička.A to se u filmu cení (pokud se ovšem nerozpláčete z toho,jak zoufalé je to dílo:D). ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Film je jednou velkou promarněnou příležitostí. Ptám se proč proboha film o fotbalu musela režírovat žena?! Natočit to režisér, který je fanouškem anglické Premier league, výsledný film by vypadal úplně jinak. Režisérce Lexi Alexander evidentně chybí schopnost vtáhnout diváka do děje a to jí přitom vydatně pomáhá velmi zajímavý Elijah Wood, který svou postavu obdařil neskrývaným údivem z neznámého prostředí. Vedle úžasně podané proměny Wooda v grázlíka pak Charlie Hunnam působí trapně ochotnicky. Síla filmu, která měla spočívat v návštěvě rizikových fotbalových zápasů, je zde smrštěna na ukázku jednoho zápasu, což výsledný dojem z filmu výrazně sráží. Elijah Wood je jednoznačným tahounem filmu a režisérku Lexi Alexander, která tenhle film pořádně zmrvila, by měl čekat trest ve fanouškovském kotli týmu West Ham Utd. 50% ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Průměrný Angličan utratí ročně za fotbal několik desítek tisíc korun. Průměrný Čech za fotbal utratí několik pětek nebo na něj nejde vůbec. Pro Brity je zkrátka fotbal náboženství a hráči jejich týmu bozi. Celý film je názorné ztvárnění tohoto ideálu uctívačů, jenž jsou ochotni za slávu svých mistrů prolít krev. Krásné vykreslení vztahů mezi "firmami", jejich vzájemnou nenávistí vůči konkurentům. Pravda, film co se týče brutality vůbec nešetří a krev tam občas stříká proudem a za to si tvůrců velmu cením, že se nebáli ukázat toto temá "bez obalu". Co mne bohužel odrazuje od vyžšího hodnocení je Elijah Wood. Sice celý svůj "přerod" zahrál skvěle a na konci z něj opravdu má člověk strach, ale ten jeho obličej mi tam prostě vůbec mezi tu bandu nesedí. Dále musím se přiznat, že jsem nikdy moc fotbalu neholdoval a to že jednou vyhraje Sparta a podruhé Slávie se jen náhodou dozvídám z novin. Uznávám tento film jako velmi přesné ztvárnění obsese anglických fanoušků svým národním sportem, ale i když tam bylo mnoho srdcervoucích a skvělých scén, nikdy jsem neměl pocit propadat depresi. I tak se jedná o velmi originální a kvalitní počin. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, kde dejová linka síce nie je žiaden lumen - dosť jednoduché a s pre mňa málo lákavým námetom futbalového chuligánstva - ale bolo to aspoň divácky atraktívne spracované a zahrané. Najviac ma oslovila hudba a výkon Ch. Hunnama. Ďalší snímok čo som s týmto námetom videl - Okolo futbola (2013) - bola síce dráma s hlbším významom, ale zas to nebolo tak pekne spracované. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Alernativní název snímku je „Green Street Hooligans“, pracovně se však nazýval „The Yank". (imro)
  • Ve filmu bojují Green Street Elite (West Ham) s "firmami" ostatních klubů, a to Yid Army (Tottenham Hotspur), Zulu (Birmingham City), Red Army (Manchester United) a Bushwackers (Millwall). (Sufferer)
  • Ve skutečnosti se v době, kdy se film odehrává, kluby West Ham a Millwall v FA Cupu nepotkaly. Mohly se ale potkat v ligovém utkání, protože tehdy oba celky hrály druhou nejvyšší soutěž v Anglii. (FCBLFC)

Reklama

Reklama