Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

U jednoho benzinového čerpadla pracuje stálá parta: vedoucí Vávra, bývalý stavební inženýr ing. Stejskal, samolibý podvodníček Karafa a starý pán před důchodem Dvořák. Mají dobře propracovaný systém, díky kterému dovedou přesměrovat část zisku do svých vlastních kapes. Jediný, kdo s nekalými kšefty nechce mít nic společného, je starý Dvořák, který si jednoho dne raději najde jinou práci. Do této situace přichází jako nový zaměstnanec mladík Zdeněk Černý. Je zvídavý a rychle se zapracovává. Pochopí i systém dělení zisku. Ve Vávrovi i ostatních záhy vzbudí důvěru, avšak brzy začne prosazovat své právo na rovný díl ze zisku… (Česká televize)

(více)

Recenze (124)

waits 

všechny recenze uživatele

Socialistický pokus o kriminálku, tepající tehdejší společenské zlořády. Je to celé blbě zahrané i natočené,ale jelikož mám rád filmy kvůli jejím dobovým zvláštnostem a často nechtěné výpovědi o atmosféře ve společnosti, bez potíží jsem tenhle počin s nepřesvědčivým scénářem dokoukal do konce. Možná i proto,že všichni ti kriminálníci jsou tak nějak legračně nepřesvědčiví (Moravec, Přeučil..) ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

V Pumpařích od Zlaté podkovy na člověka číhá všechno to pěkné, co může poskytnout československý normalizační krimifilm - Krampol, zaprané záclony, šmelení se vším možným, Přeučil s příčeskem, blokové poukázky na naftu, divoké honičky ve wartburgzích, valuty, barová kapela se zpěvačkou s rumbakoulemi, umakart, hudba Karla Gotta, drobné službičky poskytované za krabičku cigaret značky Sparta, hlídky Veřejné Bezpečnosti ve žlutobílých volhách, OPBH, podpultová játra a bifteky, tesilové obleky a popíjení balantýnky jako známka luxusu, grázlík Kodet.... Mně se to líbilo. ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Film je zaradený do kategórie krimi , no ja by som ho zaradil do kategórie krimi - komédia. A okamžite stúpa jeho kvalita.. Tie postavičky vo filme sú naozaj smiešne, a niektoré hlášky ostali večné ako : karate je svinstvo , volaj Chrislerovi aby mal kovadlinu v pohotovosti . No najlepší je Gott v mercedese.... Na filme som sa zasmial a aj preto ho hodnotím 65%. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

"Žrát můžeš, ale nesmíš při tom mlaskat!". Tohle je opravdu klasika žánru, který nazývám normalizační detektivka. Ač to jistě nebyl záměr, cítím z tohoto filmu takovou tu ponurost a plíživou hrůzu života v době hluboké normalizace intenzivněji, než z mnoha filmů, které se tomu chtěli záměrně věnovat. Myslím, že výborně nastiňuje mechanismy fungování stínové ekonomiky za komunismu a bohužel i smutné kořeny bohatství některých, kteří měli hned v roce 1990 po ruce tolik potřebný kapitál. Ve filmu je ale samozřejmě zlo po zásluze potrestáno příslušníky VB! Několik oblíbených herců v rolích, které jim myslím sednou jak vyšité. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdo by si nechtěl krapet napumpovat do svojí kapsy? Příležitost dělá zloděje. Velké plus Zlaté podkovy je, že jedna polovička herecké sebranky byla na tu dobu neokoukaná a ta druhá ještě nestačila zesenilnit. Mínus má u mě ale za žánr-nežánr, protože na kriminálku je to měkké jako spadaná švestka a na rodinný film je v něm zase málo dětí. Musely to tenkrát být ale časy; 96,40 za skoro plnou nádrž, to dneska bych si za ty prachy na benzince stěží koupil bagetu a kafe... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Ve většině záběrů jsou na výdejních stojanech na benzín položeny plechovky od oleje, aby zakryly červené a zelené světlo na horní straně. Tato pumpa je totiž již samoobslužná (červená netankovat, zelené tankovat) a nepotřebuje tedy obsluhu, která by za vás tankovala. (PaulxH)
  • Vedoucí pumpy Vávra (Josef Vinklář) nechce půjčit holkám auto s tím, že tam nemá namontovanou přední SPZ. Když však holky odjíždějí, mají vzadu jinou SPZ než tu, kterou Vávra drží v ruce a zjevně ji chtěl dopředu přidělat. (offlineman)

Reklama

Reklama