Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

U jednoho benzinového čerpadla pracuje stálá parta: vedoucí Vávra, bývalý stavební inženýr ing. Stejskal, samolibý podvodníček Karafa a starý pán před důchodem Dvořák. Mají dobře propracovaný systém, díky kterému dovedou přesměrovat část zisku do svých vlastních kapes. Jediný, kdo s nekalými kšefty nechce mít nic společného, je starý Dvořák, který si jednoho dne raději najde jinou práci. Do této situace přichází jako nový zaměstnanec mladík Zdeněk Černý. Je zvídavý a rychle se zapracovává. Pochopí i systém dělení zisku. Ve Vávrovi i ostatních záhy vzbudí důvěru, avšak brzy začne prosazovat své právo na rovný díl ze zisku… (Česká televize)

(více)

Recenze (124)

BigBang 

všechny recenze uživatele

Výborný výkon p. Vinkláře. Myslím, že role dost sedla i p. Krampolovi. Tenhle film je podivný tou fascinací zápornými postavami; klaďasové jsou tam úplně o ničem. Přiživování těch jedinců je z dnešního pohledu směšné, že někdo se nafukoval jak holub, že prodával benzín na pumpě. Ale když si třeba přenesete ty lidi na nějaký úřad a s ním spojené poradce, jak na běžícím pásu zajišťují různá povolení, tak je to pořád věrné zobrazení české společnosti. ()

retrix 

všechny recenze uživatele

Jedna z životních rolí Josefa Vinkláře, kterou zvádnul bravůrně. A že je to poplatné době, ve které film vznikal, v tom žádný problém nevidím. Těžko asi v tý době budou točit filmy o hodném kapitalistovi, zlém dělníkovi či Jirkovi Krampolovi opásanému granáty, kalašnikovem a kosícímu vše, co mu do cesty přijde. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Typicky dobově tendenční kriminální film, tedy hodně slabý a planý pokus o detektivku, jelikož složka detektivní obloukem minula tenhle plytký snímek stejně jako charakterní herectví minulo jednotlivé herecky normalizované herce. Tahle agitka třídně uvědomělého režimu (plán pětiletky velel zřejmě natočit něco o hospodářské kriminalitě podrývající socialismus) nemůže být ničím víc, než čím doopravdy je, tedy ideově falešným a obsahově i řemeslně špatným filmem. To nezakryje ani charisma Jiřího Bartošky, ani pokusy o normalizovanou erotiku. Špatná ,,krimoška" špatného režiséra, jakým byl specialista na socialistické detektivky Otakar Fuka. Zapomenout. Nereprízovat... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priemerny normalizacny film od rezisera Otakara Fuku, a zaroven moj prvy Otakar Fuka. Zaner krimi k tomuto filmu dost nesedi : je to hlavne taka lahka drama o kradnuti v byvalom Ceskoslovensku. Ono roku 1978 uz normalizacia zarezavala do vsetkych oblasti zivota spolocnosti /noviny, rozhlas, televizia, politika komunalna aj ceskoslovenska vysoka/ a sice sa tocili filmy, je tu vsak jedno velke ale. Ak sa natocil film zobrazujuci skutocne realie Ceskoslovenska, siel hned do trezoru /Jasneho Vsichni Dobri Rodaci, Prodavac Humoru/, a tak sa mohli tocit filmy, ktore ale normalizacnym sudruhom extra nevadili. To je presne priklad filmu Pumpari od Zlate Podkovy. Rezia Fuku je priemerna, ale film dobre vystihol ceskoslovenske realie 70. rokov a to, ze sa kradlo vsade. Ono trochu o tom hovori aj veta /bude cesky, som cechoslovak/ : "Muzes se najist, ale nesmis pri tom mlaskat". Ta hovori za vsetko a velmi vela veci a konzekvencii sa da z tejto vety vydedukovat. Herci ako Josef Vinklar /Smrt Cerneho Krale, Vrazda v Hotelu Excelsior/ su na urovni, dokonca tu hraj aj znamy herec Vaclav Lohnisky /Kladivo na Carodejnice/. Takze ako mylovnik ceskoslovenskej normalizacnej kinematografie sa stale zastavam tohoto priemerneho normalizacneho snimku. A ne, ne - nesuhlasim s uzivatelmi ako Radek99, ktory by najradsej tento normalizacny priemer zaslapal pod ciernu zem. 66 % ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Pumpa na Strakonický. Vedle štorchovské trilogie a Páralova Katapultu možná největší Bartoškova filmová role :) v úžasné přehlídce fíglů, intrik, padoušských typů a polozapomenutých dobových rekvizit. Šustova ♫ pohodlně pumpařská hudba se slavičím cvrlikáním ze stejného cechu. "Zděndo, vole, chytíme se hadice", holky chtěj jet bruslit na Konopiště. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Vedoucí pumpy Vávra (Josef Vinklář) nechce půjčit holkám auto s tím, že tam nemá namontovanou přední SPZ. Když však holky odjíždějí, mají vzadu jinou SPZ než tu, kterou Vávra drží v ruce a zjevně ji chtěl dopředu přidělat. (offlineman)
  • Ve většině záběrů jsou na výdejních stojanech na benzín položeny plechovky od oleje, aby zakryly červené a zelené světlo na horní straně. Tato pumpa je totiž již samoobslužná (červená netankovat, zelené tankovat) a nepotřebuje tedy obsluhu, která by za vás tankovala. (PaulxH)
  • Motorest se nachází ve Zdibech a jmenuje se Stará pošta. Pumpa, kde byl zaměstnán Černý (Jiří Bartoška), je dnes čerpací stanice Benzina v ul. Poděbradská v Praha 5 v Motole. Pumpa pod mostem, kde posléze pracoval Dvořák (Václav Lohniský), je v současnosti čerpací stanice Robin Oil v ul. Strakonická v pražské Malé Chuchli. Motel Zlatá podkova, dnes Hotel Golf, se nachází v ul. Plzeňská v Praze 5 v Motole. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama