Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (181)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Babe je sice hlavně pro děti, ale určitě jej ocení i dospělí toužící po milém zvířecím pohlazení. Není se tu určitě za co stydět. I na mě příběh malého roztomilého vepříka působí skoro stejně jako v dětství a dokonce si vychutnám i původní dabing, který se snad za celých dvacet let nezměnil. Hlavně je to natočeno natolik poutavým způsobem, že se jen málokdo nedokáže vcítit do situací úsměvných (kokrhající kačer) i smutných (Babe se dovídá o svém skutečném "poslání"). Počítám, že rodiny s dětmi si klidně mohou přihodit ještě jednu hvězdičku navíc. A jestli je film infantilní? Nejvíce infantilní jsou zpívající myšky, které se objeví vždy tak na tři sekundy, ale jinak existují určitě jiné daleko infantilnější filmy... ()

ewus 

všechny recenze uživatele

Ako rozpravka je to mile a celkom poucne aj ked miestami mozno drasticke (dieta by nemuselo brat velmi pozitivne, ze kacicka, ktora tak pekne rozprava je potom rovnako pekne upecena na obed) a teda podla mna skor podivana pre starsie deti ako uplne male...ale zase na druhej strane posobi dost infantilne (napr. dabing) takze je pomerne zvlastne rozmyslat nad tym komu je vlastne film urceny. Ocenujem najma pracu so zvieratami, kde to musela byt zrejme dost fuska (psy ani nie, ale tak prasa, kacka ci ovce to muselo trvat dost dlho kym spravili co sa od nich chcelo) a preto hodnotim tromi hviezdickami skor namahu a snahu o nieco mile ako samotny vysledok. ()

Reklama

BBSeeker 

všechny recenze uživatele

Neviem si predstaviť nikoho (ak nerátame nejakých ohromne zatrpklých osamelých starých jedincov vysedávajúcich na priedomí s puškou v ruke strieľajúcich po faganoch hrajúcich futbal), koho by toto aspoň trošku nechytilo za srdce. Jasné, že to nie je za 5 hviezdičiek, ale páni moji veď je to jeden z filmov môjho detstva, tak prečo by som tomu z nostalgie neprihodila 1-2 naviac. ()

PunisherEDNA 

všechny recenze uživatele

Babe je okouzlující film, který si snadno oblíbí i ten nejnáročnější dospělý. Babe, kterému hlas propůjčila Christine Cavanaugh, je roztomilá postava, a scéna, kdy je jeho matka odvedena, je opravdu dojemná. Ostatní zvířata, jako Ferdinand, jsou stejně poutavá, a lidské postavy jsou sympatické a vřelé. Film vypadá nádherně, má krásný příběh a úžasnou hudbu, včetně Saint-Saënsovy Varhanní symfonie. Zpívající myšky byly také skvělým, vtipným prvkem. Celkově je Babe skutečnou klasikou. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice rodinné ... nicméně nepředpokládám, že přestanete jíst vepřové. V každém případě uvidíte OPRAVDOVÁ zvířátka, jen tu a tam (pro větší efekt) drobně digitálně vylepšená ... v příběhu, který vám přiblíží všechna úskalí jejich nelehkého údělu, vyplývajícího ze soužití s člověkem. Vyprávění je sice trochu kostrbaté a v několika málo okamžicích i maličko skličující, ale na druhou stranu má všechny atributy toho správného pohádkového dobrodružství. Škoda, že se galantní prasátko ve finále neobejde bez pomoci, když nedokáže okouzlit svým šarmem i cizí ovce. Já vím, že nenásilné ponaučení spočívá (kromě jiného) právě v mezidruhovém přátelství bez předsudků, ve vzájemné podpoře a výpomoci, ale možná to šlo zařídit i jinak. Přesto nade mnou zvířátka dle očekávání hravě zvítězila ... vidím to na přesvědčivé 4* ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Ke konci roku 2010 je Babe (1995) stále jediným filmem s ratingem G (filmy s tímto ratingem nemají žádná věková omezení), jež byl nominován na Oskara za nejlepší film. (HellFire)
  • Soundtrack původně zkomponoval Jerry Goldsmith, ale producenti jej odmítli s tím, že je příliš temný. Skladatele tedy nahradil Nigel Westlkae. (HellFire)
  • Mistrovství ovčáckých psů se koná v Kingsmith Fairground. Film je založen na knize Dicka King-Smithe. Elektromechanik, který jde na výstaviště se jmenuje Dick. (HappySmile)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama