Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenarista uspesne absolvoval 7 tried ZS /sice mu to trvalo 14 rokov, ale to je momentalne vedlajsie ...../ , takze nejde zas o uplny scenaristicky vyplach, aj ked ten scenar je deravy ako emental. Gregory Hoblit uz potom z takeho retardovaneho scenara nedokazal vyzmykat viac. A to ani za podpory slusneho hereckeho ansamblu : Willis, Farell, Howard. 30 % ledva ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Povedeny zimni kousek z WWII, kdy prvni pulka zacina klasicky valecne a druha se preklopi do zivota ve Stalagu a "soudniho" procesu. Cele to tak pusobi spravne multifunkcne, zima byla skutecne autenticka a k tomu Bruce Willis. Skoda, ze to cele infikovala tradicni CZ produkce a herecky sbor, diky cemuz to automaticky ztraci kvalitu a body v hodnoceni. 6/10 ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh. Bylo to docela napínavý, smutný avšak dlouhý. Hlavně sem se těšil na Bruce Willise. On tam ale nakonec ani moc nebyl a hrál netradiční, polozápornou roli. Výkon Colina Farella nebyl taky špatný ale byl tam celkem málo. Nulová akce mi sice nevadí ale film byl docela rozvláčný a místy sem se nudil, Akci to nepotřebovalo ale chtělo to větší napětí. Jako Brucyho fanošek sem byl docela zklamamnej ačkoliv sem s tím že to nebude akční počítal ale naštvalo mě že všude píšou že hraje hlavní roli ale ve skutečnosti hraje jen druhý housle. A podobně je to i u Farella. Navíc tenhle film má pár historických chyb a nedostatků. Je to hold průměr. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Snímok trochu kopíruje klasické vojnové filmy zo zajateckého prostredia a tématikou úteku. Čo samozrejme nie je negatívum, sčasti tak týmto vzdáva hold. Spracovanie je plne áčkové, tam nie je čo vyčítať. Chápem, že pre Amíkov sú súdy vo filmoch veľmi populárne, vedia sa v nich dokonale vyhrať a neustále meniť záverečnú pointu. Ale v tomto prípade mi spomínaný (trápne vážny) súd pôsobil tak nevieryhodne, že som nebol schopný naplno spapať zápletku a v krku mi ostala istá chuť horkosti. Willis bol ale trieda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo tento film zožal také negatívne reakcie a prečo tak brutálne prepadol. Podľa mňa to bolo zapríčinené zlou propagáciou. Dnes sa na filmy z druhej svetovej už moc nechodí, takže ich točenie predstavuje dosť veľké riziko. Od vyššieho hodnotenia ma odrádza fakt, že som na film pomerne rýchlo zabudol a že nezanechal vo mne žiaden pocit katarzie, o ktorý sa na konci pokúšal. Slušná komercia s výraznými hercami, ktorá vynikne viac v kine, ako v televízii. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Viadukt, po kterém na začátku filmu jede vlak, se nachází v Novině na Liberecku. (Flancer)
  • Scény s Jonathananem Brandisem byly vystřiženy. Herec z toho byl velmi rozrušen a mohl to byl jeden z důvodů jeho sebevraždy. (Kaufman)
  • V knize je poručík Hart (Colin Farrell) navigátorem bombardéru B-25 sestřeleného a zajatého při náletu na Německo a není štábním důstojníkem  který je zajatý při bitvě v Ardénách, jak je zobrazeno ve filmu. (liebgott)

Reklama

Reklama