Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, další film z prostředí války, což mě moc nebere. Ale tohle bylo vlastně trochu jiné. Nebylo to o tom boji, ale spíše o pocitech, o lidech, a to se mi líbilo mnohem více! Za druhé: oba, jak Bruce, tak Colin, mě překvapili. Na Colina mám jistou averzi od doby, co se objevil jako Alexandr Veliký. Jeho teploušský zjev a blonďaté vlasy mě fakt neohromily, ale tady to bylo o něčem úplně jiném a mnohem, mnohem lepší! Taky Bruce nehrál svou úplně typickou postavu. Příběh určitě zaujme. Celkově je to fajn a povedený film. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po téměř pětihvězdičkovém začátku následuje něco, co jsme viděli už tolikrát, že nás to nemá šanci zaujmout. Jinými slovy... Na "Hartově válce" nacházím pouze čtyři pozitiva. Za prvé: Opravdu senzační úvod, který je nápaditý, drsný a velmi pěkný po vizuální stránce. Bohužel trvá pouhých 15-20 minut (končí ve chvíli, kdy se hlavní hrdina dostává do lágru, kde se odehrává celý zbytek příběhu)... Za druhé: Obsazení Colina Farrella a Bruce Willise, kteří film v mnoha ohledech zviditelňují (především pak netoporný Farrell)... Za třetí: Jemnou, ale uhrančivou hudbu, která je však (bohužel) nejvíce rozeznatelná snad až v závěrečné scéně a následně jako zvuková kulisa pro ubíhající titulky... Za čtvrté: Mého tátu ala jednoho ze zajatých amerických vojáků. ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

Od pocatku si film buduje kvalitni atmosferu okorenenou par dejovymi zvraty aby nakonec znicil vse o co celou tu dobu slo. Vse je tak jak ma byt. Herci v cele s Farrellem a Willisem hrajou tak jak maji, kamera neni nicim zvlastni ale jde to, a vubec cely film pusobi docela nadprumerne. Az na ten hrozny konec! Kdyby tam nebylo toho americkeho patriotismu tolik bylo by to mozna za plne.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo tento film zožal také negatívne reakcie a prečo tak brutálne prepadol. Podľa mňa to bolo zapríčinené zlou propagáciou. Dnes sa na filmy z druhej svetovej už moc nechodí, takže ich točenie predstavuje dosť veľké riziko. Od vyššieho hodnotenia ma odrádza fakt, že som na film pomerne rýchlo zabudol a že nezanechal vo mne žiaden pocit katarzie, o ktorý sa na konci pokúšal. Slušná komercia s výraznými hercami, ktorá vynikne viac v kine, ako v televízii. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka z toho úhlu pohledu, který mě baví víc než znázornění všemožných bitev. Farrell ztvárnil roli mladičkého "právníka" velmi dobře a dokazuje, že kromě hezké tváře byl obdařen i velkým hereckým talentem. Kromě něj a Bruce potěšil i rozkoukávající se "Avatar" Worthington. Vyvrcholení příběhu mě překvapilo, v pozdních večerních hodinách jsem se dokázala vypořádat i s trochu delší stopáží. Nejvíc na mě ale stejně zapůsobily úvodní výslechy. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • V knize je poručík Hart (Colin Farrell) navigátorem bombardéru B-25 sestřeleného a zajatého při náletu na Německo a není štábním důstojníkem  který je zajatý při bitvě v Ardénách, jak je zobrazeno ve filmu. (liebgott)
  • Ve skutečnosti by nebylo možné, aby dva zajaté letce strčili do tábora plného pěšáků. Letci od pěšáku měli ve skutečnosti oddělené tábory. (liebgott)
  • 332nd Fighter Group (Red Tails, Tuskegee) složená z černošských pilotů skutečně existovala, létala v rámci 15. letecké armády z italských základen obsazených Spojenci. Žádné eso s devíti sestřely uvedené ve filmu mezi nimi ovšem nebylo. Nejúspěšnější pilot skupiny byl Lee A. Archer se čtyřmi, event. pěti sestřely. (calculus)

Reklama

Reklama