Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (574)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu lze vytknout jen ten zhovadilý český název. Mluvme o štěstí, že ovád, který tento název vymyslel, nevymýšlel i k jiným filmům. To by Terminátor II byl - Smrt přichází v koženém, Predátor - Smrt přichází v neviditelné síťovině, Smrtonosná past I-III - Smrt přichází v tílku I-III, Vetřelci - Smrt přichází od nahatých xenomorfů apod... Každopádně je film Dead End jeden z nejlepších minimalistických hororů vůbec. A navíc ta Amber Smith... no jéjej. Té to sluší nejen v bílém. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

síce už od štvrtiny filmu predvídateľné a jasné, predsa len to je milo low-fi. low-budget, low-profile priamočiare a svižné dielko s pár postavami, pár bubákmi a podľa mňa nesmierne vydarenou úvodnou pasážou (až po "nehodu"); miestami, hlavne ku koncu, to má naozaj solídnu, hutnú atmosféru - tento film dokáže vzbudiť klaustrofobické pocity na otvorenom priestranstve! ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nenápadné, v druhé půlce už velmi výrazné mrazení v zádech na samém konci přešlo v úlevu, že už to končí. Ray Wise nepředvedl sice takovou parádu jako Leland Palmer, ale věřil jsem mu celou dobu, ostatní herci se také snažili, takže se výsledek zdařil. Snad jen trochu lepší triky a bylo by to za 5* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Debutující režisérská dvojka si nejdříve měla pořádně ujasnit, jaký film chce natočit. Nevyzrálý slepenec hororu, hororové parodie s prvky noir filmu a s naivně průhlednou pointou na závěr, obsahuje snad všechny neduhy začínajících režisérů, kteří chtějí být až tak důsledně originální, až si ani neuvědomují, že točí film se zoufale provařeným námětem, jen v trochu jiném balení, s nelogickým chováním postav, tím pádem i s nelogickým vyzněním zápletky. Vše začíná relativně dobře. Mírně rozhádaná pětičlenná rodinka místo u štědrovečerního stolu jede za tmy(!) autem za svojí příbuznou, tak jako to dělá už řadu let, když jim náhle zkříží cestu vyděšená žena v bílém oblečení s mrtvým novorozenětem v náručí. Od té doby stihne rodinku sled zvláštních událostí a jednotliví členové osádky auta postupně umírají a hlavně chovají se zcela nelogicky, ačkoliv logikou nepříliš stiženému ději, by na to mohli mít i právo. Rodinní příslušníci neustále vybíhají a odbíhají z auta do nejtmavějších koutů lesa, aniž by tušili, nebo znali důsledek takového chování, a vymlouvat se na paniku a celý děj na ni shodit, by bylo moc jednoduché a v rozporu s pravidly, která tvůrci stanovili. I když ani v nich neměli příliš jasno, když nesmyslně nechávají mimo záběr zmasakrovat rodinu, aniž by si uvědomili, že to vůbec není třeba a houstnoucí atmosféra si zasloužila decentnější zacházení. Jenže to je právě to, co tvůrci neodhadli, a kombinovat více žánrů v jednom, tak aby vznikl celistvý tvar, si vyžaduje zkušený přístup k látce, který prostě režisérské dvojici chyběl. Je sice pravda, že několik scén je vynikajících, respektive film je skvělý, když se odehrává v autě a vyděšená rodina a s ní i rozrušený divák dostane několikrát za film takový stísněný pocit, že by ani za zlaté prase nevytáhl patu z relativně bezpečného interiéru auta, protože zkrátka neví, co je tam venku. V těchto scénách má film ryzí a hutnou hororovou atmosféru s předivem tajemna, ale pokud rodina vnitřek auta opustí, tak film se roztříští na miliony kousků, které se v té tmě kamsi poztrácí a pro samou tmu je není možné nalézt a poskládat je zase zpátky do důmyslného horor puzzle. Debutanti za kamerou měli dobrý úmysl natočit nezvykle komponovaný horor, vyhráli si s typickými hororovými finesami, ale s jejich postupně laciným přístupem a řídnoucím napětím se jim to sotva mohlo podařit. Naštěstí film má solidní tempo a rychle uteče. Jako celek nefunkční, v jednotlivostech dráždivě strašidelné. A nic si z toho nedělejte, že pointa je tak trochu nešikovně vyzrazena už během filmu. 40% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Áááha! To vážně? Scénáristo, kde jsi, rád bych ti nacpal do ucha ježka, pokud mi ho na to Mažňák půjčí! tak trestuhodně mnoho blbostí a tak nefunkční závěr se jen tak nevidí ani u těch nejbéčkovějších produkcí. Přitom velká část filmu působí dobře, chudému rozpočtu obsahujícímu jedno auto, lesní chajdu a pár herců, navzdory. Obzvlášť dosti patrný humor byl příjemný a díky tomu, že jsem se často uchetl (i tam, kde to nebylo tvůrci míněno, předpokládám) zvolávám: Mažňák na hrad! ..... Teda, alespoň průměr, jsem chtěl říci. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)
  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)

Reklama

Reklama