Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že Leslie Nielsen hral už v mnohých lepších filmoch, ale nieje to až tak zlé v tomto prípade. Je to samozrejme ďalšia paródia ale tentokrát dosť odlišná a to sa mi na tom páči. Je "strašidelná" respektíve z takého prostredia. Jedná sa o oddychový film a tak je treba ho aj brať. V niektorých chvíľach mám pocit že snáď aj uráža hereckú komiku hlavného protagonistu ale inak sa jedná skutočne len o striktne oddychovú záležitosť. Kto navyše nevidel film ktorý je parodovaný (Dracula z roku 1992) bude sa baviť ešte viac. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Toto si někdy musím zriffovat, ovšem až po zhlédnutí parodované předlohy. Neznalost filmů mi nedovoluje jít výš než na 3 hvězdy, ale i ty jsou silné. Nejdříve je tu vesele se pitvořící Leslie Nielsen, který, ač má nejlepší léta za sebou, dokáže udělat nějaký ten veselý vtip. Peter MacNicol jako patolízalský Igor je mile tupý ("Asi praskla cévka.") a dobře nahrává spoluhráčům. I tak ovšem celému filmu kraluje cameo Mel Brooks alias Dr. Abraham Van Helsing, který si ukradl nejlepší scény a hlášky. Ovšem už to není komedie pro tento věk, lehce vyčpělé gagy (např. formou oživlého stínu) jsou nyní již diskreditovanými tropami, jako guilty pleasure to ovšem funguje skvěle. Posledním plusem bych chtěl zmínit, že se Brooks nesnaží sypat jeden tupý vtip za druhým a šetří si je, což filmu dle mého názoru jenom prospělo. ()

Reklama

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Děsí mě, že se na to dívám snad vždycky, když je to v televizi... Je to neuvěřitelné, jak mě to dokázalo chytnout, ale nemůžu si pomoct - téměř každý okamžik mi tam přijde vtipný, i teď, když tohle píšu se směju, protože když si vzpomenu na některé obzvlášť povedené scény... :D Já vlastně ani nevím, jestli je to pouze Leslie Nielsen, který tomuhle filmu dává tu úchylně vtipnou atmosféru, ale nejspíš ne, asi to bude všechno se vším a Nielsen to jen korunuje a povyšuje na neskutečně zdařilou a vtipnou parodii... ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

"Máme šťastie. Je to imbecil." Zabavná paródia plná skvelých hercov. Leslie Nielsen ako gróf Dracula rozhodne ťahá film z podpriemeru, ale musím uznať, že film obsahuje plno dobrých nápadov, ktoré fungujú aj pri opätovnom pozretí. Vzhľadom na dĺžku filmu prakticky nie je čas na nudu. A ak to porovnám s ostatnými filmami tohto žánru, ktoré si "uťahujú" z iných diel, ide presne o ten prípad, ktorý ma pobavil, ale neurazil. /60%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem ohromen, Van Helsingu. Vy znáte naši staromoldavštinu?" Tak v té trochu tápu a stejně tak mi není úplně jasné, proč tato parodie není vtipná. Patrně to bude má vina, neboť jsem nikdy pořádně nenastudoval životopis pravého Draculy, takže když falešný Dracula paroduje skutečného Draculu, tak mi určitě unikají nějaké souvislosti. Anebo je to jenom debilní film, k čemuž se samozřejmě přikláním, aby nebyla odhalena mezera v mém vzdělání a někdo mi do ní nevrazil dřevěný kolík. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (ČSFD)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama